“元朗OMAKASE 🍣”
Sushi Shari的点评

Sushi Shari
香港排名第119 (共16,402家美食)
周围地区: 元朗
周围地区: 元朗
2021年2月17日点评 通过移动设备发表

《元朗OMAKASE 🍣》▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️
👁‍🗨 海胆(拍卖级)(7.5/10)
➰呢日即兴走左去同朋友一齐食omakase 🤡朋友系海胆爱好者,所以一见倒个海胆就即刻心心眼😂呢个海胆食落真系劲高质,非常易入口,味道鲜甜又入口即溶☺️我呢个麻麻地海胆既人,都食得比平时多
👁‍🗨牡丹虾加虾膏(7.5/10)
➰平时好似好少食倒呢个搭搭既寿司,牡丹虾鲜甜带点点爽口既感觉,虾膏既虾味都相当浓郁,微微甘香,两者配搭起离,食落好有层次感🦐

👁‍🗨中拖罗(8/10)
➰中拖罗都好有质素好新鲜😂又系可以话入口即溶,重点系冇筋位(平时最怕食鱼生有筋,会感觉吾良好,进食困难😹)鱼油同油脂方面亦都岩岩好,又吾会话太过肥

👁‍🗨鰤鱼腩(7.5/10)
➰呢个平时比较少食,卖相都摆得好有心思好吸睛😂至于食落,都比自己想像中好味,鱼既肉质微微爽口
🔛 整体评分(7.5/10)
📍 舍利鮨 (元朗)
地址:元朗安宁路38号世宙商场地下6号舖(朗屏站E出口)
营业时间:
星期一至日 12:00-15:00;19:00-23:00
#FoodiesDNN元朗
#FoodiesDNN香港

感谢 foodiesdayandnight
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com 查看原文

2021年2月18日点评 通过移动设备发表

周年食厨师发板

冇得去旅行,周年纪念当然要食好d,朋友话呢间舍利脂好食,就特登入元朗试下享受下。

餐厅装修新净简约,以木色为主,日本🇯🇵风十足,一入去就觉得环境好舒服,可以慢慢叹美食。

同男友嗌左2个$650 lunch set,价钱好合理。

食左以下几款yummy寿司🍣。

小肌鱼,深海池鱼,牡丹虾配虾膏,剥皮鱼配鱼肝酱,松叶蟹肉配蟹膏

剥皮鱼配鱼肝酱
咁样食好夹,鱼肝酱吾腥反而另剥皮鱼带到鲜味,好食。

松叶蟹肉配蟹膏
钟意食蟹膏既我吾会放过,又蟹肉又蟹膏,一旧真系吾够喉。

仲有白子,好正😋 ,小小甜甜地,细腻幼滑似滑豆腐既口感,入口清爽,正。

感谢 6fish
2021年2月16日点评 通过移动设备发表

同朋友食日本野,餐厅装潢充满日本风,简简单单令人好舒服好放松。
我地点咗唔少食物,而食物既质素都唔错。

佢地既海胆系属于拍卖级海胆,既甘甜又充满鲜味,食落惊喜满满~

深海池鱼肉质肥美鲜嫩,令人齿颊留香~

茶碗蒸好嫩滑,我地食唔停🤣

至于中拖罗,鱼味浓郁得嚟入口即溶,很是美味!

松叶蟹肉饭每一啖都充满蟹香!

感谢 janice111
2021年2月16日点评 通过移动设备发表

好耐冇食日本嘢啦!
好挂住啲寿司同刺身
嚟紧初七开返晚市
梗系要同朋友预先Book定位食好西!
呢间元朗舍利鮨我就极力推介
今日我就叫咗秋刀鱼刺身、赤贝、生蠔、三文鱼子茶碗蒸同大拖罗 慢慢逐样品尝

先来茶碗蒸 爆多大大粒嘅蟹籽
而且热辣辣好暖胃
之后食咗个广岛蠔
非常大只仲有海水味肥美又新鲜
仲有我钟意嘅赤贝啊!
师傅将佢哋𠝹成花
加埋少少芥末已经好好味😋
未食过嘅朋友就要快啲试吓啦

感谢 chingbee0808
2021年2月11日点评

有朋友住元朗,系我生日约我去元朗,话要带我去食omakase。我地来到呢间餐厅,我知道呢间餐厅开业唔系好耐,餐厅所选腱既食材每日由日本渔市场空运直送到港,保证食材新鲜。原来餐厅采用全预约制,所有一定要先预约。餐厅整体设计简约,给人舒适感觉。
海胆(拍卖级海胆):我好钟意食海胆,但好怕系香港食,因为怕食到唔好味既。呢度既海胆入 口即溶,而且非常鲜甜。
剥皮鱼加鱼肝酱:我未食过剥皮鱼刺生,估唔到甘好食,加上鱼肝酱,味道浓郁又特别。
三文鱼子海胆饭:呢个不得了,海胆和饭捞均,再加上鲜甜既三文鱼子,一口食落,整个口腔充满鲜味和甜味。
香箱蟹:有蟹膏、蟹肉和蟹子,蟹味十足,钟意食蟹又怕麻烦既朋友,好钟意呢个一口就可以食晒一只蟹既香箱蟹。

感谢 ZOEZOE8899

查看过Sushi Shari的旅行者还看了

去过Sushi Shari吗? 请分享你的经验!