“来自新鲜美味的满足”
Sushi Shari的点评

Sushi Shari
香港排名第116 (共16,378家美食)
周围地区: 元朗
周围地区: 元朗
2021年4月7日点评 通过移动设备发表

已经有一年多冇得去日本旅行, 黎食个高质日本菜当系补偿下自己😆一入餐厅觉得装修几靓, 是高级典雅路线, 环境干净整洁, 今次用餐体验良好~

大拖罗: 满满的油脂在嘴内溶化系超满足, 师傅刀工唔错, 大拖罗下刀精准无筋位, 同我一样系拖罗爱好者的话可以一试!

拍卖级海胆: 海胆食得多, 呢个海胆系非同凡响,  食落去幼滑而细腻, 一试难忘!

车海老: 食落去仍然感受到虾肉的新鲜弹牙, 好食!

白子: 我以前对白子的印象麻麻, 今日一食完来佢一D都唔腥, 反而入口好软好轻好滑溜!

金目鲷: 肉质细致鲜美, 鱼肉呈淡淡樱花粉色, 赏心悦目

感谢 liveforeateatforlive

2021年4月7日点评

拍卖级海胆~只系听个名就知道系靓嘢,海胆向来深得港人喜爱,海胆味道之鲜甜实在令人在三回味,而且海胆含蛋白质,属于低卡路里及低饱和脂肪之选,食多都唔怕。

北寄贝~4-7月最当造,所谓不时不食,优质时令食材绝对系口感爽脆并滋味一流。

深海池鱼~池鱼肉厚,肉质鲜嫩肥美,脂厚油香,入口鱼油甘香细腻,充满令人齿颊留香的油分。

中拖罗~拖罗是指鱼腩部位,于鱼腩中后部分为中拖罗(大拖罗则在鱼腩最前部分),中拖罗油分适中而无筋,入口即溶并且鱼味浓郁。

赤贝~外表呈橙红色带有光泽,食落肉质爽厚,鲜味十足并且有降胆固醇和血脂的功效。

感谢 wujoegame
2021年4月5日点评 通过移动设备发表

🌕Hello我系Moon🌕

天气开始转热,😳呢个时候就系寿司刺身涌上脑嘅时候,即使成日都会食到但似乎每一间都有些微嘅差别,😛每一次入到新嘅一间日式餐厅就会有新嘅一份惊喜。

生蠔: 🤩新鲜已经不足以形容,金光四射先至可以衬托到外观质素,😛更重要系入口鲜甜又不缺清新,上面铺咗少少黑色神秘鱼子,更有提鲜效果😚

中拖罗:😗呢一个部位油脂同肉嘅分布平均,既有赤身嘅肉质,😆但同事带有大拖罗嘅油脂,两者合而为一就成为左中拖罗,味甘且有细腻感觉😍

三文鱼子茶壶蒸:😍食完冰凉嘅寿司之后就试吓热食,除咗有滑蛋之外,三文鱼子可以令蒸蛋多出一份甘味。🥰

🌕最后MoonMoon真系好满意依度,特别系拖罗嘅质素真系好高🌕

感谢 m00nhalf
2021年4月1日点评 通过移动设备发表

疫情之后都好少出外用餐, 今次难得朋友升职, 话要请我食餐好, 当然唔能够错失呢个机会! 佢拣咗呢间厨师发板新贵😆绝对令人兴奋!!
三文鱼子茶碗蒸蒸得恰到好处🥲又嫩又滑, 免头仲铺满脆卜卜ge三文鱼子, 回味无穷!!

赤贝清爽甜甜不特止, 仲超级肥美😋

喺肉厚ge牡丹虾上面铺上虾膏, 令成个味道更加升华! 鲜甜无比!!

松叶蟹肉加蟹膏呢个组合虽然其貌不扬, 但入口绝对系惊喜无穷😋系最邪恶嘅组合!

中拖罗肥美冇筋, 师傅非常慷慨, 切得好厚大大件!!

原只海胆系成晚嘅重头戏! 口感丰盈细腻, 味道鲜甜嘅程度更加系难以言喻🥲绝对值得encore!

感谢 thefoodoss
2021年3月30日点评

自己都比较少入元朗😆,而一向都钟意食日式料理嘅我就受朋友推荐试下呢间omakase啦🥳。

见呢度装修都好有日式料理风味🇯🇵,而且坐系bar台仲可以望到师傅嘅功架😜。今日就主要试左好多款寿司🍣,咁就等我讲下我最钟意嘅几件啦😚。

白子:呢款食材可能唔系人人会食😂,不过其实配上酱汁同拌菜都唔错架🙈。

白虾:味道鲜甜,而且口感都比较爽😛。

牡丹虾+虾膏:牡丹虾方面🤪,师傅就用左牡丹虾本身嘅虾膏铺系面😎,增加味道嘅层次,非常特别🔥。

深海池鱼:呢种刺身我一想都好钟意💕,深海池鱼独有嘅油香味好吸引😍。

剥皮鱼+鱼肝酱:剥皮鱼其实系我第一次食🤩,本身味道比较清淡,所以配上鱼肝酱就啱晒啦🔥,而且口感都系一流😗。

中拖罗:最后就当然要讲我最爱嘅拖罗❤️,油脂嘅分布同味道真系好正😋,食完都觉得唔够😭。

感谢 10percentjj

查看过Sushi Shari的旅行者还看了

去过Sushi Shari吗? 请分享你的经验!