“正Omakase”
Sushi Shari的点评

Sushi Shari
提供送餐服务
香港排名第9 (共15,718家美食)
周围地区: 元朗

食番餐好

个人好锺意Sushi Shari嘅环境
喺闹市区一入去就有种宁静嘅感觉
而且装修简约带有少少型格

我地今日主力食寿司~

小肌

大满足

用餐日期:2021年9月
感谢 ver0n97

2021年4月7日点评 通过移动设备发表

已经有一年多冇得去日本旅行, 黎食个高质日本菜当系补偿下自己一入餐厅觉得装修几靓, 是高级典雅路线, 环境干净整洁, 今次用餐体验良好~

大拖罗: 满满的油脂在嘴内溶化系超满足, 师傅刀工唔错, 大拖罗下刀精准无筋位, 同我一样系拖罗爱好者的话可以一试!

拍卖级海胆: 海胆食得多, 呢个海胆系非同凡响,  食落去幼滑而细腻, 一试难忘!

车海老: 食落去仍然感受到虾肉的新鲜弹牙, 好食!

白子: 我以前对白子的印象麻麻, 今日一食完来佢一D都唔腥, 反而入口好软好轻好滑溜!

金目鲷: 肉质细致鲜美, 鱼肉呈淡淡樱花粉色, 赏心悦目

感谢 liveforeateatforlive
2021年4月7日点评

拍卖级海胆~只系听个名就知道系靓嘢,海胆向来深得港人喜爱,海胆味道之鲜甜实在令人在三回味,而且海胆含蛋白质,属于低卡路里及低饱和脂肪之选,食多都唔怕。

北寄贝~4-7月最当造,所谓不时不食,优质时令食材绝对系口感爽脆并滋味一流。

深海池鱼~池鱼肉厚,肉质鲜嫩肥美,脂厚油香,入口鱼油甘香细腻,充满令人齿颊留香的油分。

中拖罗~拖罗是指鱼腩部位,于鱼腩中后部分为中拖罗(大拖罗则在鱼腩最前部分),中拖罗油分适中而无筋,入口即溶并且鱼味浓郁。

赤贝~外表呈橙红色带有光泽,食落肉质爽厚,鲜味十足并且有降胆固醇和血脂的功效。

感谢 wujoegame
2021年4月5日点评 通过移动设备发表

Hello我系Moon

天气开始转热,呢个时候就系寿司刺身涌上脑嘅时候,即使成日都会食到但似乎每一间都有些微嘅差别,每一次入到新嘅一间日式餐厅就会有新嘅一份惊喜。

生蠔: 新鲜已经不足以形容,金光四射先至可以衬托到外观质素,更重要系入口鲜甜又不缺清新,上面铺咗少少黑色神秘鱼子,更有提鲜效果

中拖罗:呢一个部位油脂同肉嘅分布平均,既有赤身嘅肉质,但同事带有大拖罗嘅油脂,两者合而为一就成为左中拖罗,味甘且有细腻感觉

三文鱼子茶壶蒸:食完冰凉嘅寿司之后就试吓热食,除咗有滑蛋之外,三文鱼子可以令蒸蛋多出一份甘味。

最后MoonMoon真系好满意依度,特别系拖罗嘅质素真系好高

感谢 m00nhalf
2021年4月1日点评 通过移动设备发表

疫情之后都好少出外用餐, 今次难得朋友升职, 话要请我食餐好, 当然唔能够错失呢个机会! 佢拣咗呢间厨师发板新贵绝对令人兴奋!!
三文鱼子茶碗蒸蒸得恰到好处又嫩又滑, 免头仲铺满脆卜卜ge三文鱼子, 回味无穷!!

赤贝清爽甜甜不特止, 仲超级肥美

喺肉厚ge牡丹虾上面铺上虾膏, 令成个味道更加升华! 鲜甜无比!!

松叶蟹肉加蟹膏呢个组合虽然其貌不扬, 但入口绝对系惊喜无穷系最邪恶嘅组合!

中拖罗肥美冇筋, 师傅非常慷慨, 切得好厚大大件!!

原只海胆系成晚嘅重头戏! 口感丰盈细腻, 味道鲜甜嘅程度更加系难以言喻绝对值得encore!

感谢 thefoodoss

查看过Sushi Shari的旅行者还看了

去过Sushi Shari吗? 请分享你的经验!

© 2022 Tripadvisor LLC 保留所有权利。