“牛之锅【铜锣湾高CP值火锅放题】 ”
Ushi Shabu的点评

Ushi Shabu
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2021年1月4日点评 通过移动设备发表

近排天气急速转凉,要暖下身,火锅系不二之选🥰加上火锅都系我嘅最爱之一,见到铜锣湾呢间火锅店,价钱亲民得嚟,而且肉质同配菜选择都好多,于是同朋友仔入咗去食lunch 😋

嗜辣嘅我地拣咗麻辣汤底,汤底浓郁,麻辣味非常突出,辣得好惹味,同所有配料都好夹,好好味👍🏻

肉类选择都好足,有美国极上牛肉、美国牛肉、特选豚肉、纽西兰羊肩肉,个人最钟意美国极上牛肉,牛味重,厚薄适中,油花分布都好均匀,encore咗好多碟🤤

其他火锅配料都好多元化,令人眼花撩乱,有唔同嘅丸、饺子、蔬菜等等,每样都好索味,蔬菜全部都好新鲜,咬落爽脆有咬口👍🏻

饮品同甜品都好多拣择,我同朋友拣咗荔枝乌龙茶,甜甜哋又几refreshing,啱晒打边炉,甜品方面叫咗4款,最钟意蓝莓芝士同芒果布甸,芝味非常浓郁厚身,入口绵顺creamy,同酸酸甜甜嘅蓝莓好夹🥰芒果布甸入口丝滑,芒果味香浓,仲有淡淡既奶味,而且啖啖都食到果肉😚

餐厅环境干净企理,阔落唔逼夹,卫生情况都几唔错👍🏻火锅嚟讲真系又抵食又好味,系铜锣湾只需$118就可以食到,好满足啊😆

感谢 Bonnie N

用餐日期:2023年4月
2022年12月6日点评 通过移动设备发表

用餐日期:2022年12月

查看过Ushi Shabu的旅行者还看了

去过Ushi Shabu吗? 请分享你的经验!