“美式餐厅任食薯条🍟”

La Moo Moo’s Steak and Fries
香港排名第155 (共15,689家美食)
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2021年1月11日点评 通过移动设备发表

朋友就快生日 今日同佢食American style lunch预祝 拣咗一间气氛几好嘅餐厅 我地坐窗口位 一边墙身有火炉布置 现场播放轻音乐
#Signature steak and fries set $298
朋友钟意食牛又系食得之人 叫一个套餐 包8安士US Prime 1855肉眼扒 流心蛋凯撒沙律同任食薯条 一定合佢意 五成熟黑安格斯肉眼扒由美国空运 厚身但唔嚡口 外皮锁住肉汁 点微辣红椒汁更加 牛扒上面把迷你牛肉刀装饰 玩味十足 非常抢镜 餐厅嘅手工面包每日新鲜出炉 同自家制玉桂味牛油好搭 薯条金黄香脆 源源不绝供应 总之你一定会食到捧住个肚走
#Burger and coffee set $98
汉堡牛扒用纽西兰牛肉剁成 肥美多汁 面包烤烘至表皮香脆 手感柔软 入口软熟有弹性 面包皮上面嘅罂粟籽增加口感 洋葱 芝士 生菜好fresh 自家制烧烤汁非常惹味 咬咗第一啖 自然而然就追住食 直到清碟为止
#La Moo Moo’s Steak and Fries
湾仔轩尼诗道239号18楼

感谢 eatwith4feipor
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.au 查看原文

2021年1月9日点评 通过移动设备发表

新一年第一餐出去嘅午餐梗系要食得丰富啲!于是就拣左依间楼上嘅西餐,餐厅唔大但环境装修都几靓,可以舒舒服服咁倾吓计[吐舌][吐舌]

lamoomoo signature $298
有餐包、沙律、80oz Rib eye steak,仲有free flow fries,钟意食薯条嘅我真系好兴奋
野食方面餐包同沙律就正常水准啦,但块肉眼扒就好嫩滑多汁,牛味都唔差,就咁加少少盐就算唔加汁都好够味薯条系有幼薯条嚟嘅,几脆!任食真系几开心

black truffle cream pasta($98)
本身觉得有啲葱好奇怪但原来同松露味都几夹

依间西餐质素唔差,慢慢坐低叹番餐系唔错嘅

感谢 msy_1994
2021年1月8日点评 通过移动设备发表

2020年过去,新一年第1日梗系要食好D!呢日就黎左湾仔锯扒!我地大概12点半到已经全场FULL咁滞~入到去见到环境几好,D台同位置都有一定距离~疫情之下食得都好安心~
睇下LUNCH SET再望下隔离台,见好多人都系叫个扒食,证明应该都唔错,价钱都系300蚊唔驶仲可以任食薯条!仲有埋沙律同面包~咁就叫黎试下LA!
Steak可以拣熟成度,我叫左medium~等左阵就有沙律同餐包上台~沙律系凯撒沙律~上面有d芝士粉,仲有半熟蛋点缀~清新得黎带点调味~好食!但最惊喜系餐包!两个包各切半而且烘得香脆,黎到既时候仲暖暖地~配既唔系普通牛油,而系加左玉桂既牛油~真系好特别好好味!忍唔住全部食哂!
食完咁惊喜既starter,就黎到我地既主角steak and fries~牛扒好大块而且有少少呈心形~XD外面烤得焦香切开入面粉嫩,肉质软稔唔韧冇筋~唔系d cheap cheap 牛扒~牛味好重,我拣左garlic sauce,点埋真系超夹~伴碟既薯条系幼身薯条,份量仲好多,食落脆卜卜少少咸,同麦记果d真系冇得比!仲可以refill~店员见到你食得差唔多会问你想唔想refill~服务好贴心~不过饮品唔包既要另外叫,叫左杯冻柠茶,大杯又解渴!
呢餐又好味环境又好~回头率指数系10分~~

感谢 catcatbobo
2021年1月6日点评 通过移动设备发表

上年6月来过,当时个系叫 #MooMoos
今次再来发现有少少唔同咗,可能转咗厨师
除咗店名改咗,食物味道都唔同咗
Menu都加咗其他款式嘅食物(可睇最后一图)
不过我都系嗌番牛扒餐
牛扒餐full set $298
自家制面包(可配普通牛油或肉桂牛油)
推介后者❣️真系好滑好香甜,肉桂味道唔假
蛋黄酱沙律
同以前一样,罗文生菜新鲜
调味合宜,配上碎面包粒&流心蛋
主角8Oz牛扒
感觉唔同咗少少
记忆中肉味肉汁都系以前多啲
今次再来同样嗌咗五成熟 - 洋葱汁
但食落相对较乾,肉味唔浓
反而朋友order 三成熟会似五成多啲
自家制薯条
超新鲜用鸭油即叫即炸!
薯味OK❤️
不过今次炸得比较over有少少硬
中意劲脆嘅朋友会大爱
而且系任食
食物质素还可以环境好靓 #打卡 #必去
Lunch赶住食感觉就偏贵
偶然去一次都可以
#扒房 #澳洲菜 #牛扒 #steak #wanchai #wanchaifood #australia #ausfood #australiafood
#steakandfries #ca师奶餐厅_湾仔

感谢 hkmore_foodie
2020年12月27日点评 通过移动设备发表

圣诞假期过后又是开工日子,节日心情仍然未尽。相约同事去了一间装潢雅致的餐厅食了一个美味午餐,又几似渡假休闲感觉。

Peach fizz
呢款饮品好清新。自家制的桃蓉,混入柠檬,梳打...原素,清甜好饮。

粟米忌廉汤
非常浓稠,粒粒粟米甜美有口感。

Kobayashi Hotdog
日式热狗够特别。
酱汁是照烧汁那味道,加入沙律酱,海苔。
面包松软,热狗肠爽脆。
整体口感不错,有浓厚日本风格。
炸薯条热辣辣,薯味香浓,好味!

最后当然是又香又浓咖啡作完美的句号。

感谢 Polly C

查看过La Moo Moo’s Steak and Fries的旅行者还看了

中国香港

去过La Moo Moo’s Steak and Fries吗? 请分享你的经验!