“$298 牛扒餐+任食薯条!”

La Moo Moo’s Steak and Fries
香港排名第171 (共16,083家美食)
卓越奖
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2021年2月7日点评 通过移动设备发表

不过今日嚟系特登试下佢个牛扒餐的。$298包沙律,餐包,牛扒同饮食薯条,真系好掋食!

凯撒沙律好味,沙律菜够爽口,配埋凯撒沙律酱好开胃。

面包热辣辣,除了普通牛油仲有佢苹果牛油,甜甜地几好食。

主菜牛扒配薯条卖相一流。我嗌咗五成熟,见到牛扒中间呈粉红色,牛扒入味未算好腍,有几旧都难咬。薯条幼身脆口,虽然话饮食,但本身份量已经好足够。用嘅斧头型嘅牛扒刀都好有趣,原来仲有得买㖞。

我仲嗌咗佢拖肥苹味cider ($60),酒味唔重,有浓郁嘅拖肥味,甜甜地同牛扒都几夹。

虽然好饱,但见佢甜品吸引所以都嗌咗个share。朱古力心太软($59)不单卖上一流,味道都好rich,配上云呢拿雪糕真系绝配。

感谢 biancachan18

2021年1月25日点评 通过移动设备发表

湾仔有间开左好耐嘅低调扒房La moo moo’s steak and fries。传闻成间净系卖一款set就系8oz ribeye set一个价$298,包晒餐包,沙律,扒,茶,以及无限薯条!+$69就可以pair埋红酒,配扒真系一流

餐包沙律唔多讲,水准之上,包热辣辣,系对半开左嘅烘餐包,脆卜卜,沙律则清甜,好开胃餐饮Jasmine tea一大壶。

主角USDA Ribeye,嗌左5成熟,用呢度专有嘅牛扒刀切,相当过瘾牛扒完全冇呃秤!相当厚,火喉控制亦恰当,肉味香浓,表面焦脆,薯条系我食过最幼身嘅!好食

感谢 KaMing L
2021年1月15日点评 通过移动设备发表

而家基本上6点后冇得堂食,午餐就变得相当重要而且可以食好少少! 今日同老婆嚟呢间牛扒专门店,食好美式既牛扒薯条!
午餐有个lunch menu但我地就当然系食牛扒餐啦,$298一个人有沙律、餐包、牛扒同埋无限添加薯条!餐包烘得好脆而且麦味香浓又焗得好松软,加上佢地自己既玉桂味牛油同埋普通牛油,食落层次感一流! 沙律就够新鲜而且大量芝士粉,fresh得嚟又唔会好淡口。
牛扒叫咗5成熟,煎得岩岩好而且好易切得开,牛扒冇筋而牛味好浓郁,每啖都充满牛香又唔会太油。肉质有咬口唔会过份淋,把迷你菜刀睇得好切得,好得意!
薯条方面系幼身个款,基本上系即叫即炸够脆又有薯味!
整体餐厅好舒服而且侍应都好快手refill水同埋take order,值得一试!

感谢 Issactrevor1
2021年1月10日点评 通过移动设备发表

湾仔有间扒房一直都book mark左好耐,因为佢长期主打一款Ribeye嘅餐,仲有任食薯条!一出lift,环境装修好精致,黑色主打搭配醒神嘅U型bar枱,加埋火炉做装饰,喺寒冬之中都感觉一丝暖意。而家佢地仲多左几款lunch set,都系,主打fusion菜式,可以加埋前菜咁,都几丰富。

沙律+汤 +$30
沙律好fresh,好爽脆,我自己喜欢加多d黑胡椒,今日餐汤系粟米汤,粟米粒铺满成碗,好满足!

黑松露意粉 $98
呢款黑松露意粉用左大量炸蒜同葱做一个fusion,唔会净系食死黑松露味食到尾,反而令件事更多左层次感,又唔会盖了黑松露味,好特别

Peach Fizz $60
冇理由lunch就饮酒,所以就点了mocktail ,不过桃味唔算特出,但卖相就一流,igable

感谢 eat97nei
2021年1月11日点评 通过移动设备发表

朋友就快生日 今日同佢食American style lunch预祝 拣咗一间气氛几好嘅餐厅 我地坐窗口位 一边墙身有火炉布置 现场播放轻音乐
#Signature steak and fries set $298
朋友钟意食牛又系食得之人 叫一个套餐 包8安士US Prime 1855肉眼扒 流心蛋凯撒沙律同任食薯条 一定合佢意 五成熟黑安格斯肉眼扒由美国空运 厚身但唔嚡口 外皮锁住肉汁 点微辣红椒汁更加 牛扒上面把迷你牛肉刀装饰 玩味十足 非常抢镜 餐厅嘅手工面包每日新鲜出炉 同自家制玉桂味牛油好搭 薯条金黄香脆 源源不绝供应 总之你一定会食到捧住个肚走
#Burger and coffee set $98
汉堡牛扒用纽西兰牛肉剁成 肥美多汁 面包烤烘至表皮香脆 手感柔软 入口软熟有弹性 面包皮上面嘅罂粟籽增加口感 洋葱 芝士 生菜好fresh 自家制烧烤汁非常惹味 咬咗第一啖 自然而然就追住食 直到清碟为止
#La Moo Moo’s Steak and Fries
湾仔轩尼诗道239号18楼

感谢 eatwith4feipor
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.au 查看原文

查看过La Moo Moo’s Steak and Fries的旅行者还看了

去过La Moo Moo’s Steak and Fries吗? 请分享你的经验!