“被埋没的印度餐厅”

正宗印度餐厅
Eatigo
香港排名第1,601 (共13,614家美食)
菜系: 印度菜
用餐选择: 保护区
周围地区: 尖沙咀

被埋没,主要是因为它位于一个酒吧区的一座大厦之上。它所提供的印度菜种类繁多,我亦不觉得它为了迎合本地口味而改变了它们的味道。咖喱鱼以辣味为主、但不是那种令人喘不过气的辣,加上这里的薄饼,简直是绝配。

感谢 edmondtolre

同屋企人出黎食野,见eatigo有半价 就订位试吓。
位置比较偏僻,但装修嘅格调唔错。咖喱都几好食,不过最惊喜系佢嘅雪糕!!雪糕好食!!

感谢 Yvonne1616

我和朋友叫左2个咖喱鸡 1个白饭 1个炒饭 1份烧春鸡同1份薄饼咖哩鸡 :正正常常 但系有d啦辣白饭炒饭: 印度米系长长地 比起我地中华地区的米略差一点点 没有米香

感谢 MingK157
2019年4月22日点评

餐厅地方比较难揾,但里面环境不错。食物更加冇得顶。个人最喜欢的系铁板烧鸡,这铁板烧鸡好香,烧鸡鸡肉好嫩滑,加上柠檬汁简直冇得弹。除烧鸡外,咖哩角同咖哩虾都好好食,价钱又不贵,比起其他印度餐厅真系抵食好多。可能系餐厅比较难揾,唔多人发现,但都依然有不少外籍人士帮衬,可见食物真系有返一定嘅水准,下次必定会再去。

感谢 imfafawong
2019年3月25日点评

时间仲早,夜晚六点几,就睇下 Eatigo App 有咩正野,见到呢间有半价就黎试试。餐厅布置几有气氛,有一面落地玻璃,可以望出街景。一坐底职员就即刻比手巾同碟餐前小食薄脆,仲比只暖碟我地食野,好贴心,而且佢地几个侍应都好有礼貌。今次叫左三样野,半价后,大约每人$80,真系物超所值。我地食左无耐就已经全场坐满,仲要好多都系南亚裔,相信呢间都做得几正宗。

- 薄脆饼 Free
好香好脆,有少少咸味,会连埋三碟酱比你,有甜酸酱、薄荷酱同醃菜,甜酸酱几好,唔太酸,而个薄荷酱就比平时既味道啖D,薄荷味无咁劲。

- 羊肉咖啡角 $48
个馅有好多羊肉,仲有青豆同香料系到,肉味浓,但又无乜羶味,而且,唔会太咸,馅料味道好好,而个皮就可以再焗耐少少,干身D令酥皮松散D。

- 咖喱鸡 $108
甜味较重,食到好多椰丝,怕辣既人岩哂,唔辣,而鸡肉好嫩,都有6旧左右,仲要无骨,食得好方便。

- 羊肉炒饭 $118
分量都几多下,而且都有好多粒羊肉,仲要好淋好香,饭够一粒粒,但又唔会干净净,配埋咖喱食真系一流。

感谢 RS12Memory

查看过正宗印度餐厅的旅行者还看了

去过正宗印度餐厅吗? 请分享你的经验!