‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE追踪我呀 ❤️‼️
☕️ ℂ𝕦𝕡𝕡𝕚𝕟𝕘 ℝ𝕠𝕠𝕞’𝕤 𝕃𝕒𝕥𝕖𝕤𝕥 𝕍𝕖𝕟𝕥𝕦𝕣𝕖 🌟 CR² By Cupping Room 《👽食神大妈食西餐》⠀
💁♀️ 图片展示美食为:
椰子抹茶咖啡 HKD 45(单点价)
肮脏朱古力咖啡 HKD 45(单点价)
咖喱五花腩肉定食 HKD 68(包括一杯HKD42饮品)
牛油果花生酱鸡肉飞碟 HKD 48(包括一杯HKD42饮品)
牛角包软雪糕 HKD 42
👽 大妈平时唔系唔钟意去咖啡店,但问题系净系饮嘢的话,总觉得无嘢落肚唔满足,同埋即使有得食一般都系三文治类 🥱 然后大妈就开始肚饿 😩🤣 但如果有一间咖啡店,嘢饮又好味、环境又舒服、仲要有热辣辣美食、特色雪糕,咁就唔同啦!😂 起刚刚过去嘅十月,呢间CAFE就开幕啦 🤩
好实在讲句,净系见到呢几年咖啡店新贵「Cupping Room」旗下新开品牌进军九龙区,就已经信心满满,好心急想试下啦!🤩 同埋呢度都会供应大妈最钟意Cupping Room旗下另一甜品店La Vina嘅CHESSECAKE!!!😍 不过好可惜呀,当日大妈黎到已经卖晒 ☹️
Cupping Room嘅嘢饮有几好味唔需要大妈多讲,而呢间新店饮品质素保持一贯水准!较出色系CoCo Chanel,连个名都特别吸睛 😂 其实即系「椰子抹茶咖啡」。颜色层层叠好过瘾之余,绝无过酸,亦无让人却步嘅人造椰子药水糖浆味,非常好味道!肮脏朱古力咖啡就浓浓ESPRESSO配MEIJI牛奶加朱古力,香滑到呢 🤤
既然新开,当然要乜都试下。另外试左飞碟仔 🛸 飞碟有好几款口味选择,大妈一见到牛油果 🥑,毫无悬念,一于选择呢款牛油果花生酱鸡肉飞碟!热辣辣、大大块,脆卜卜,切开后可以见到全部塞满料,绝对唔会好大范围空了了!😋 大家成日DM问点解大妈头像隔离永远有个外星人飞碟 👽 因为大妈系外星人UFO粉丝嘛 😎
另外一款大妈认为绝对必试,就系佢嘅咖哩便当 🍛!一间咖啡店竟然有咖哩饭食!打开一睇,好丰富健康嘅配搭!几款唔同嘅蔬菜,再配以完全唔吝啬好大块嘅猪腩肉!不过完全无过肥过油,食落仲要好好味,好花好嫩 😳 真系要自己试过先会信!更重要系大阪风味咖哩酱配以日本小丁米!呢个配搭绝不马虎。
食饱饱,当然要开启另一个胃埋尾啦 🤣 识拣一定拣牛角包软雪糕 🍦 净系用牛角包呢个概念已经够晒特别 ❤️ 个牛角包都大有来头,🥐 由五星酒店嘅饼师每日新鲜制作!而杯软雪糕仲要系以Cupping Room烘焙咖啡豆混合Espresso制造,质感软滑超级香浓咖啡味,质地好挺身,绝对唔试会后悔!如果大妈夸张,你DM我 🤷♀️
🌟 大家记得下次再想揾间咖啡店HEA下叹下优质食品嘅时候,唔需要下下过海揾CUPPING ROOM啦 😌 尤其呢间开起闹市,真系救左好多只能短暂停留歇脚嘅朋友仔可以极短时间内充电一下!😃
📍 旺角弥敦道号639号雅兰中心地下Kiosk 4 ⠀
☎️ +(852)9186-3988
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE追踪我呀 ❤️‼️
❤️ 欢迎报料 ❤️
🌟 F B & I G:hkfoodieauntie 👍 更多美食推荐请加我 🙆🏻♀️
💯 最真实的美食吃播点评 🇬🇧英国 🇭🇰香港 🇲🇴澳门 🇨🇦加拿大
👽 美食纪录|真实点评|旅游休闲|心理咨询|外星人忠实粉丝 🛸