“半山木系轻食小店”
Bone Studio的点评

Bone Studio
香港排名第8,666 (共15,677家美食)
周围地区: 西环
周围地区: 西环
2020年12月26日点评 通过移动设备发表

周末嘅西环虽然比平日热闹,但亦未至于大南街咁人头涌涌,同朋友去左呢间店如其名嘅小店,全店只有三数张枱,木系家具相当雅致,店家会按节日更新装布置,另有一个木柜寄卖手作,适合悠闲地食个brunch,佢地仲系动物友善餐厅呢。

Red Bean & Butter Toast
三款吐司都好吸引,纠结左一阵后叫左较少见嘅北海道煮小豆牛油吐司。实物比想像中大,红豆蓉无压到烂晒,仲保留到一粒粒嘅口感,而且甜度适中,半溶牛油配松软嘅厚吐司,系唔错嘅轻食。

Hokkaido Crepe Cake with Tangerine
蜜柑好甜,饼皮唔算好薄,胜在唔太韧,忌廉奶香颇重,有啲似日本便利店嘅出品。

Hazelnut Chocolate X’mas Wreath Cake
见到圣诞节限定就叫左,店家喺蛋糕上加左糖珠,卖相真系好似圣诞花环,蛋糕嘅外壳硬脆,整体偏干身,切开后中间部分会湿润啲,我地觉得朱古力味比较明显。

☕️Iced Matcha Latte
虽然我系小山园嘅fans,但间唔中都想转下口味,呢杯无糖静冈抹茶涩味明显,浓厚而不腻。

☕️Cacao Chocolate
对我黎讲甜度高左啲,但朋友就话够浓好啱佢口味。

感谢 hkfoodpath
2021年9月25日点评

用餐日期:2021年9月
    • 优惠度
    • 服务

查看过Bone Studio的旅行者还看了

中国香港

去过Bone Studio吗? 请分享你的经验!