“韩国人主料餐厅,便当小食样样正”
Mom's Cook的点评

Mom's Cook
香港排名第10,729 (共15,679家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2020年12月30日点评 通过移动设备发表

餐厅:Mom's Cook (尖沙咀)
地址:尖沙咀漆咸围2-4号金时商业大厦地下7号舖

呢间尖沙咀漆咸围嘅Mom’s Cook喺一间不折不扣嘅韩国外卖店,主理人都系纯正韩国人,系到你绝对能够品尝到地道嘅韩式风味,而外卖就啱哂依家疫情底下买返屋企/公司食,咁就可以减少系街外餐厅食饭感染嘅机会

可能喺因为外卖店嘅关系,呢到嘅嘢食价格唔贵,而且便当份量都好多,三个人分两个便当加一个小食都够

韩式粉丝+紫菜包饭便当 $68
除咗粉丝同紫菜包饭之外,仲有几旧炸鸡,另外韩式小食有莲藕同埋凉拌青瓜,小食每日会随机附送。紫菜包饭好足料,望住老板娘人手逐小逐小包,真系落足心机,厚实程度啱啱好;粉丝惹味爽口,不过食到落底就有少少油腻

炸猪排便当 $78
呢个猪排便当有足一块猪排,猪排切开8小件,外层炸至香脆可口,猪排肉松软,再加上韩式甜辣酱,令猪排味道层次提升。小食有六款,有蛋卷丝、泡菜、凉拌豆芽、莲藕、凉拌青瓜同辣萝卜丝,另外仲有一碗白饭,包你一定够饱

杯装芝士甜辣炸鸡(大) $70
呢份大炸鸡有大约10件,除咗加上芝士,仲有甜辣酱,炸鸡嘅外层唔厚粉,咬开啖啖肉,买返去食隔咗一段时间依然充满肉汁,呢个价钱呢个质素真系唔话得

老板仲好好,系咁冻嘅天气请我地饮咗杯韩国正宗嘅暖身补身茶,好暖胃呀

感谢 hinsonfoodhk

查看过Mom's Cook的旅行者还看了

中国香港

去过Mom's Cook吗? 请分享你的经验!