“抵食车仔面仲有甜品送🤤”
WAI FUNG Noodles的点评

WAI FUNG Noodles
周围地区: 九龙城区
周围地区: 九龙城区
2021年3月28日点评 通过移动设备发表

红磡新川执咗好彩都有返间车仔面,好好好抵食,仲要有甜品送舖头比较细但有好多店员,环境真系有啲迫,不过车仔面都系速食,所以冇乜所谓,住附近嘅话叫外卖就最好啦✨卫生都比较低分,因为小编一路食,一路见到有头发嘅出现间舖俾人一种好有passion同齐心嘅感觉,大部份员工都系年轻人,个个嘅服务态度都好好
自选车仔面
其实除咗车仔面仲有好多野食,热拌薯粉、肉燥饭等等,所以经常食都唔惊厌车仔面嘅都好多选择,有啲比较少见e.g.手撕鸡都有比较推荐猪红同鲜虾水饺,猪红好入味,水饺有3大只,性价比好高最估唔到嘅嘢亦都系佢地selling point之一,就系每位客人都可以免费食甜品仲要唔系啫喱咁简单,系木糠布甸、焦糖炖蛋等等小编要咗oreo木糠布甸同焦糖炖蛋(+$3),两款都好正,细细兜唔会食到济,反而令你更加想食多啲
净系呢一个诚意已经值得帮衬啦

2021年3月12日点评 通过移动设备发表

红磡原来又开佐间新既车仔面
店主希望食客可以在逆境中找到一点甜
所以决定跟餐会有甜品食‍♀️
面控出开去就梗系要试下~
温提: 最好一点后先去

除佐主打车仔面
仲有便当同小食
最低消费为两一面
唔想烦既话 都可以直接简佢地推介既面食set
套餐均送精美甜品一款‍♀️
(所以唔好叫太多 要留肚唔系会劲饱)
留意返!!!小店堂食暂时维持到6点
所以晚市既话暂时只提供外卖
◽️威风百面 配瑞士汁 $52
其实嗌呢个都几划算
因为已经有八样
摆盘都有别其他车仔面店 摆得美美的~
猪大肠 腩肉 墨鱼丸 冬菇
鱼腐 糖心蛋 鸡翼 时菜
值得一赞既系糖心蛋整得几好食
腩肉都有红烧过 半肥瘦好似烧肉咁
大肠都卤得唔错 易咬同唔会好大阵味
瑞士汁我觉得几好食der
好似都唔系好多间有得嗌(?)
咸甜适中 有啲开胃 同埋啲都会特别入味
打破佐我对佢一贯印象
◽️鸡软骨手撕鸡萝卜红薯粉 配麻辣汁 $39
自选车仔面啲料都比得满满的
平时食酸辣粉超爱点红薯粉~
见到有 仲要唔洗特别加钱即嗌
仲要系宽条 好烟韧同软Q
索埋个麻辣汁超正!!!
个汁麻得黎唔会好辣 超爱
手撕鸡咁大pat都系$6 肉质都偏嫩~
鸡软骨咬落真系脆卜卜 劲好咬
萝白甜得黎又无渣 通过
▫️跟餐甜品 木糠布甸
每日都有几款甜品可以简~
仲要全部都系自家制
唔马虎地整佐四层 唔会太甜
食落好cream仲食到厚厚木糠碎
▫️跟餐甜品 +$3 焦糖炖蛋
我更爱依款 成个tart咁大个‍♀️
order完店员会即刻帮你整层焦糖~
咬落脆脆的 炖蛋味都好香
新式车仔面黎讲算系好有诚意同有质素‍♀️
无谂到个甜品会整得几高质 超饱的

感谢 vvvfoodies
2021年1月5日点评 通过移动设备发表

餐厅:威风百面 (红磡)
地址:红磡必嘉街93号地舖

出开红磡,喺附近揾咗间车仔面店食晏。呢间威风百面12月中先开始营业,但系就吸引到啱少街坊嚟帮衬。佢地除咗有面食,仲有便当同唔少小食,最重要嘅仲有一样秘密武器㊙️,等我喺最后话比你知

威风百面 $52
呢个面喺餐厅嘅招牌面,$52就可以试到81面,都几抵。有猪大肠、腩肉、墨鱼丸、冬菇、顺德鱼腐、溏心蛋、鸡翼同生菜。面款拣咗油面,而汤底就拣咗瑞士汁。我最钟意食佢地嘅腩肉,一半腩一半肉,同时放入口够晒过瘾,猪大肠唔会好肥腻,无腥臭味,都称得上入口即溶,整体嚟讲成个面都唔错

一开始讲吸客嘅秘密武器,我谂就系佢地店员每日都会整唔同款式嘅甜品,而所有套餐都会送一份,有桂花糕、Oreo木槺布甸、朱古力慕丝等,好少面店会咁做,亦都系卖点之一。而我食嘅系焦糖炖蛋,果真拍得住出面嘅甜品店,够哂吸引

感谢 hinsonfoodhk

查看过WAI FUNG Noodles的旅行者还看了

去过WAI FUNG Noodles吗? 请分享你的经验!