“森记牛杂够出色,嚟到记得叫嚟食”

Sum Kee Beef Noodles Shop
提供送餐服务
香港排名第10,708 (共15,677家美食)
周围地区: 深水埗区
周围地区: 深水埗区
2021年1月16日点评 通过移动设备发表

餐厅:森记牛杂粉面 (长沙湾)
地址:长沙湾青山道150号地下C号舖

最近行开长沙湾青山道见到呢间森记牛杂粉面,比佢怀旧嘅油画同埋好多绿油油嘅小盆栽吸引咗,所以决定入去整返碗鱼蛋粉,享受一吓港式茶餐厅嘅美食

呢到嘅粉面真系好抵食,廿几蚊就有一碗,叫咗碗新鲜鱼皮饺河粉($26)同鲜滑鱼片面 ($26);鱼皮饺有4粒,而鱼片有成6-7片,好有港式原味,仲有淡香嘅碱水面,零舍好食,幼面仲好爽口,唔会好腍或者好散

净牛杂 $76
大食嘅我一碗面又点够,所以叫多咗个餐厅驰名嘅牛杂,里面有牛肚、牛大肠、牛肺同牛膀,每件都有至少3-4旧,仲有唔少萝卜,呢到嘅牛杂配上牛腩汁,虽为内脏但无腥臭味,仲好入味添,唔知呢到又有无牛杂爱好者呢?

跟粉面配搭加$15就可以有多碟芥兰,而热饮就另外加$6☕️,三十几蚊有一碗粉同杯嘢饮都算喺咁啦。而除咗粉面,森记仲有多款泡饭同碟头饭,甚至连火锅料都有得买,下次经过一于试吓其他嘢食先

感谢 hinsonfoodhk

查看过Sum Kee Beef Noodles Shop的旅行者还看了

中国香港

去过Sum Kee Beef Noodles Shop吗? 请分享你的经验!