“乐园素食自助餐,性价比高人人争”
Paradise Veggie的点评

Paradise Veggie
香港排名第10,718 (共15,677家美食)
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2021年1月9日点评 通过移动设备发表

餐厅:乐园素食 (铜锣湾)
地址:铜锣湾谢斐道535号Tower 535地库B04号舖

呢间素食餐厅——乐园素食开咗两个几月,主打午市、下午茶同晚市嘅素食自助餐,疫情期间做紧八折优惠,中午嚟食计埋加一都系$70一个人,难怪吸引到咁多人啦

卫生方面,疫情期间要求食客拎嘢食都要戴上口罩同即弃手套,以减少病菌散播嘅机会,亦令到食客食得安心啲。而野食方面,佢地keep住都有六七十款食物,仲会每日更换部分唔同嘅食物,务求每日都比到食客惊喜,就算长期嚟都唔会厌。而每样食物亦痴有颜色标签,标明食物含有咩嘅类别,例如奶类、蛋类等,咁就可以方便到唔同种类嘅素食者

呢度嘅素食千变万化,就连肠粉、桃胶糖水、天妇罗同寿司都有,特别介绍吓佢哋嘅三文鱼寿司,原来系用咗萝卜蓉再加上蒟蒻粉整成似到十足十嘅寿司,初头真系俾佢个样呃咗

我特别钟意佢哋够晒入味嘅姜醋蛋,啲姜仲要唔会好辣,依家咁冻嘅天气食就啱晒暖身;另外咸菜胡椒汤超足料,饮落有阵阵嘅胡椒香,比咸菜同酸菜中和左唔会好呛喉,味道调校得好好

作为咖啡爱好者☕️,好surprise佢哋呢度竟然有用豆奶制成嘅咖啡;加上佢哋Refill菜嘅速度真系好快,真系值得大家嚟试吓,性价比超高

感谢 hinsonfoodhk

查看过Paradise Veggie的旅行者还看了

中国香港

去过Paradise Veggie吗? 请分享你的经验!