“It is time to have a dessert”
Giovanni Pina的点评

Giovanni Pina
香港排名第81 (共15,679家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年1月23日点评 通过移动设备发表

ɢɪᴏᴠᴀɴɴɪ ᴘɪɴᴀ系一间意大利甜品品牌!
最近系尖沙咀K11 Musea开左新店❤️
环境特别有气派,又够舒服!
可以一览K11 内既建筑美感
除左甜品有知名度外,仲提供main dish添~~~
「ɪᴛᴀʟɪᴀɴ ᴀʟʟ ᴛɪᴍᴇ ʙʀᴜɴᴄʜ」$148
材料同平时食既all day breakfast 差唔多,
不过呢度既烟肉蛋整得好有特色
用烟肉整成一个盒子,
装住鸡蛋,而鸡蛋仍然煎得好香,
又唔老,呢个方法亦令烟肉完全无油腻感
香草多士亦令我爱不释手
香脆得黎仲满满香草味
呢个份量好足,食到捧住个肚
价钱仲一啲都唔贵

「米兰芝士饼」
呢个既质感比ɴᴇᴡ ʏᴏʀᴋ ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ软啲,但不失其实净感
芝士味特浓而不腻
我仲食到一点点既柠檬味,
有助去除腻感!

「意式萨赫蛋糕」
呢个蛋糕系餐厅既signature❤️
外层完全被朱古力包围住!
朱古力控一定难以抗拒,
蛋糕中间夹左杏脯酱,
食完我终于知道点解会系signature 喇
杏脯同朱古力好夹,唔会死甜
朱古力味亦好够浓

感谢 tata_trista

2021年1月23日点评 通过移动设备发表

这间Giovanni Pina店舖位于荃湾如心广场嘅店舖!店舖环境都唔错!系一间开放式嘅店舖!叹吓!Hi Tea!相当之唔错!坐落环境感觉都好舒适!
蛋白柠檬挞
榛子朱古力慕丝
维也纳鲜忌廉咖啡
士多啤梨沙冰
Mini Tart
蛋白柠檬挞
卖相好吸引!睇落好似火山烧焦真系好特别!食入口带有小小酸!再食多啖D蛋白软绵绵小小甜!真系好好味道!
榛子朱古力慕丝
望落好似冇乜特别!好似一件豆腐!食到入口感觉好软滑!又唔会好甜!食入口感觉又小小甜!
维也纳鲜忌廉咖啡
呢杯忌廉咖啡卖相好靓!去嘅拉花真系好吸引!真系唔舍得饮咗去!咖啡味道好浓郁!饮入口都好滑口!
士多啤梨沙沙
好香士多啤梨味道!味道好浓郁!饮入口味道唔错!又唔会好甜恰恰好!
Mini Tart
去嘅Mini Tart超可爱!睇得又食得!卖相细细个够哂别致!这间店舖嘅挞都好有水准!系意大利饼师制造!我食过去哋嘅挞真系唔错!所以再买DMini Tart返屋企食!
去嘅Mini Tart只系128元有12只!

感谢 keke09080908
2021年1月24日点评 通过移动设备发表

早几日和妈妈到k11musea行街shopping, 路经意式Cafe Giovanni Pina, 被门口精美的蛋糕深深吸引 ,趁人不算太多便找地方坐下 顺便休息一下 ,我们 很幸运,找到最靓的位置!
打卡一流
餐厅是自助形式,自己先去买东西,食物之后会由店员送上 ,翻翻menu ,餐厅都也有提供定餐 而我们却被他们的三文治和蛋糕吸引 于是便点了一份三文治 一件蛋糕 和一份All time lunch
三文治
一上台,简直惊为天人分量之大真系吓死我 一个女仔绝对食唔晒! 三文治入面 ,有一片很厚的烟三文鱼, 加上烧茄子, 水牛芝士口感非常丰富! 而包用上了意式香草包, 芳香扑鼻 !香港难以揾到有这种优质面包! 跟碟
还有一大份的炸番薯条 ,真的很满足

意大利特色早午餐我们加了30蚊 咖啡无限添饮, 这里的意式咖啡都会伴上一小片曲奇,这份片曲奇看似平淡无奇,食的起来口感 ,很香浓牛油味, 绝对不是机器做出来的 !而且有几粒糖霜和几粒提子

米兰咖啡由意大利名牌咖啡机冲制而成, 即叫即整 ,未饮已经闻到阵阵香气!咖啡面上的油 就已经知道这杯咖啡不是简单 !幸好加了钱无限添饮, 才能满足咖啡瘾

店员推介我们必点的蛋糕
入口即溶 ,一点也不腻,入面有阵阵橙香樱桃果味 ,非常美味!
实在难忘
最后我们再买了几件蛋糕打包回去

感谢 dididilam
2021年1月23日点评 通过移动设备发表

代代相传的Giovanni Pina自1920年,不断求新进步,已成为百年经典。采用顶级食材,烘焙出美味的糕饼。
早前得知在香港插旗,当然要亲身体验一下。
意大利杂菜汤
材料十足,粒粒蔬菜甜美有嚼口。汤底浓稠,好正!
马天利忌廉青口意大利饭
超级好味,忌廉汁浓而不腻,BB青口嫰滑无比,还有蔬菜粒增加口感,超赞!
☕️咖啡
有咖啡奶和鲜奶可选。建议先喝一口咖啡,感受一下味道。
浓郁带少许苦涩,饮后回甘。
加入咖啡奶味道温和了,依然好饮。
细细件的酥皮挞配咖啡。挞的中间是蓝莓酱,美味!
柠檬挞
柠檬的清香减轻了甜品的罪恶感。
中间夹杂了雑莓,酸酸的,开胃。
整件饼轻盈,吃多件也可..

感谢 Polly C
2021年1月17日点评

来自意大利的殿堂级甜品大师,招牌 Sacher all’ Italiana 意式蕯赫蛋糕真的出色,浓郁朱古力对比中央味道酸甜的杏脯果酱,口感丰富得来唔腻,食多两件都得!

Lemon Tart 蛋白柠檬挞-如果再酸少少会更开胃!

Saint Honore 圣安娜-我唔太钟意,唔系唔好,不过我唔钟意有些少糯的口感 !

咖啡及三文治都唔错,分量十足!

不收服务费,但服务出乎意料的周到,不是加水及嘘寒问暖,吃不完的糕点主动查询需否先放雪柜

感谢 gourmet_ivy

查看过Giovanni Pina的旅行者还看了

中国香港

去过Giovanni Pina吗? 请分享你的经验!