“抵食汉堡”
Lucky Smash的点评

Lucky Smash
香港排名第12 (共225家快餐小吃)
周围地区: 荃湾
周围地区: 荃湾
2021年2月7日点评 通过移动设备发表

之前网上见到Burger Joys开副线,当然要黎试下。原本谂住2点左右呢个时间过左lunch hour先去会少d人,点知去到条队都仲系几长,加上d包全部都即整,所以等既时间会耐少少。

Lucky Smash既选择无Burger Joys咁多,主要都系牛肉汉堡,今次就试左芝士牛肉汉堡。汉堡扒系用新鲜牛肉所制而成,加上煎既时间控制唔错,食落好juicy又唔会干柴。配上酸酸甜甜既酱同芝士,口感一流

套餐仲有跟汽水同薯条~薯条系幼薯,同Burger Joys一样,即叫即炸,食落非常香脆。加上份量唔少,食完成个餐感觉好满足!!

叫套餐仲可以用优惠价加热狗,呢到既热狗都系即叫即整,用上同burger一样既自家制酱汁,味道唔错,值得一试~

感谢 hksharingwithlove

2021年2月6日点评 通过移动设备发表

近排Burger Joys副线系荃湾开左分店,叫Lucky Smash~ 中文名叫行运汉堡。
于是就去咗买两个包同屋企人share。
虽然新开张,但好多人排队,
未行到门口已经闻到好香~
,全店只有三款汉堡卖,贵精不贵多,每个汉堡即叫即整,所以非常新鲜又热辣辣~
双层芝士牛肉汉堡餐($98连薯条+汽水)
采用澳洲安格斯牛肉,
手打牛肉牛味浓郁,煎得锁汁又juicy,加上份量不少嘅半溶嘅芝士,邪恶得黎又好味!仲有蕃茄、菜、酸瓜作配料,口感丰富。再加双层牛肉,一啖咬落去真系好满足!
汉堡包查咗牛油后再微煎,个边焦香脆口,煎嘅时候仲有加芥末同芝士,好惹味!
芝士牛肉汉堡
虽然得单层,但芝士分量都好澎拜,牛肉厚度刚好,配料同双层汉堡一样,惹味度不输双层芝士牛肉汉堡!
鲜炸薯条
幼身薯条,即叫即炸,够哂新鲜脆口,炸至金黄色,份量够一个人食,盐份较平时连锁快餐店嘅薯条少,所以啱哂我!
饮品有多款汽水任拣,最后拣咗罐Coke Zero,帮我减下今餐的邪恶感

感谢 foodiediary852
2021年2月3日点评 通过移动设备发表

近日的午饭时段,不时都见同事拿着一包香喷喷的汉堡,薯条回来公司,一问之下,原来是人气汉堡店Burger Joys 的老板来荃湾,开了专门外卖的汉堡新店--- Lucky Smash ~~~

店铺位于荃湾广场附近,采用开放式厨房,可以近距离观察店员制作汉堡,煎牛肉的时候,香气更是扑鼻而出,令人未食先兴奋。

双层芝士牛肉汉堡
汉堡扒煎得两面金黄焦香,十分香口,咬下肉汁四溢,食得出是新鲜牛肉,肉味特浓,搭配芝士,番茄,洋葱 等配料,中和整体油腻感,夹着两块牛扒的双层芝士汉堡,食完让人非常满足。

芝士牛肉汉堡
和双层芝士汉堡的味道基本一样,汉堡扒煎好会先淋上特制酱汁,再放上芝士, 待芝士稍稍融化,放在经牛油煎香过的面包上,趁热食,特别滋味。

行运热狗(套餐加$10)
必加的行运热狗比想像中好味, 煎香的面包皮,加上酸甜适中的特制酱汁,让人胃口大开,只卖10元,但一样有洋葱生菜等配料, 没有将货就价,让我颇为欣赏。

感谢 jessie_xxo
2021年2月1日点评 通过移动设备发表

汉堡控的我来到荃湾这家带着Burger Joys副线名衔的新店,到店后看到惊人的排队人龙,人气旺盛

位置:荃湾广场对面马路穿过小巷就可以看到,不算难找
环境:汉堡包店只设外卖,装修整洁光亮
服务:店员下单忙过不停,但仍然态度友善
食物:可以在橱窗看到店员即点即做的汉堡、热狗及薯条☕

双层芝士牛肉汉堡($78)
汉堡有两层手打牛肉,而且份量亦很满足,配合蕃茄、生菜、溶化的芝士以及香浓的烧汁,既多汁亦美味

芝士牛肉汉堡($58)
餐厅选择只有几款,顾客不用花多眼乱太太因不想吃太多肉,便选了这款只有单层牛肉,配合相同的配料及芝士的汉堡,当然味道也相同,很适合女士呢

套餐 (+$20)
买任何一款汉堡加港币20元就可以转套餐,有鲜炸薯条及罐装汽水可惜家住的比较远,薯条带回家有点软了,但不失其香气,如果热食一定会更美味呢而汽水可选可乐、零系可乐、雪碧、芬达及忌廉,罐装总比汽水机好呢

行运热狗(跟汉堡+$10)
如买汉堡可加港币10元加点热狗一个填满了千岛海鲜酱,配上肠仔、生菜及洋葱,比某家连锁傢俬店的更佳呢

总结这家新开汉堡店颇有特色,如日后多点选择肯定会更受欢迎呢

1  感谢 momohing
2021年1月29日点评 通过移动设备发表

今日经过荃湾,见到有一间汉堡店排晒长龙,同埋传来香喷喷嘅味道,太吸引啦,即刻买来食

双层芝士牛肉汉堡单售$78 ,
加$20就可以变套餐
松软面包夹住两层汉堡,仲有香浓嘅热熔芝士,好诱人食落肉汁四射,好Juicy,牛肉香浓,加埋佢嘅秘秘制酱汁,口感层次丰富,推荐!☺️

食汉堡包点可以冇薯条,佢个薯条系即炸嘅,几香口,食落唔会觉得热气

另外我加配左热狗️(+$10)
大大只,抵食

最后,汉堡包薯条配可口可乐,爽呀!

佢嘅汉堡系即叫即整,虽然要等一阵,但系绝对等得过,味道一流❤️

感谢 missloveseat

查看过Lucky Smash的旅行者还看了

中国香港

去过Lucky Smash吗? 请分享你的经验!