“行过享和街闻到诱人的牛脂香”
Lucky Smash的点评

Lucky Smash
香港排名第12 (共225家快餐小吃)
周围地区: 荃湾
周围地区: 荃湾
2021年2月10日点评 通过移动设备发表

行过享和街闻到诱人的牛脂香,见到红当当Lucky Smash,原来是burger 店。
最平$68一个 牛肉汉堡套餐(有炸薯条及汽水)另外加$10有热狗,即是$78有午餐有早餐,价钱合理。
一打开个纸袋见到红色一粒粒野,有种莫名其妙的可爱。都好适合今年牛年。
汉堡真心是正的,一咬牛肉味在口中爆发,juicy又热辣辣,肉质踏实有咬口,好好食!
芝士汉堡cheesy,好吸引。
薯条都是用红纸包裹着,好得意又方便。
店主是讲英文的,播著好yo的英文歌。在荃湾local地方讲英文落order食burger,难得,有种去了中环soho 的感觉呢。

感谢 keepfithk

2021年2月10日点评 通过移动设备发表

荃湾的这间食汉堡饱的 Lucky Smash ,平时行过都见到有人排队及等取食物,所以今日经过就过来买个套餐。

在堂上可以见到员工即埸制作汉堡饱,真是新鲜又有眼福。

牛肉汉堡套餐 配鲜炸薯条及气水$68
牛肉汉堡拿上手还热辣辣的,牛肉十分香,皆因整个汉堡饱面夹着的除了有松软多汁的牛肉,还有洋葱、 蕃茄、生菜…等等,令汉堡包食落口感丰富、口感松软、多汁又好味!!
薯条切到较为长条,食落有薯味,点上酸酸甜甜的茄酱,再配上冰冻的可乐, 真的很滋味。

芝士牛肉汉堡套餐 配鲜炸薯条及汽水$78
芝士牛肉汉堡,比牛肉汉堡多了整件的芝士,令牛肉、洋葱、 蕃茄、生菜及整个汉堡饱带着芝土的香,味道更为出色,好味!!

感谢 soowai9131
2021年2月8日点评

系荃湾行街顺便谂住买个外卖食,揾到呢间新开既汉堡店,价钱合理,于是就试试佢

呢度既食物选择并不多,主要就系牛肉汉堡,薯条同热狗

双层芝士牛肉汉堡

呢个芝士十分澎拜,浓郁既芝士香,配上滋味牛肉,真系perfect match, 但可惜既系佢生菜酸瓜都系切到好细,味道冇咁浓,都冇左爽脆既口感

牛肉汉堡

单叫一个牛肉汉堡试真d佢既牛肉味,睇到介绍先知原来佢系用安格斯牛肉,估唔到小店都坚持用高质食材,佢既牛肉味真系好浓,系食完个口都会留低个种味

热狗

呢个就正常简单面包夹普通厨师肠,但个肠都有煎过,同埋配上大量酱汁,食落一定唔会干先

薯条

其实应该都系正常脆薯条,但因为外卖盒设计令水蒸气倒滴,所以薯条翻到去个阵已经淋左,有点可惜

其实汉堡黎讲真系几好食,因为用料上乘,味道一定唔会差,只系可能刚新开张,有d细节位未做到足,但影响不大,可以再试

1  感谢 Krystal030
2021年2月8日点评 通过移动设备发表

其实几钟意食burger。知道港岛区burger joys系荃湾开左副线Lucky smash…经过当然要去试下…

呢度系做外卖…选择好简单…burger或者hot dog。burger就拣有芝士定无…之后就要双层定单层。open kitchen形式…可以睇到店员好努力咁整包同可以知道卫生情况

我就拣左双层芝士牛肉汉堡同芝士牛肉汉堡。

等左10分钟左右就有得食…当然即刻试下炸薯条…热辣辣…外脆内软。即刻赶番屋企食包。

打开个包…芝士已经同牛肉汉堡混为一体…即刻咬啖…牛肉汉堡好香牛肉味同非常juicy…好味。

burger joys 出品果然有保证

感谢 fookbakathk
2021年2月7日点评 通过移动设备发表

之前网上见到Burger Joys开副线,当然要黎试下。原本谂住2点左右呢个时间过左lunch hour先去会少d人,点知去到条队都仲系几长,加上d包全部都即整,所以等既时间会耐少少。

Lucky Smash既选择无Burger Joys咁多,主要都系牛肉汉堡,今次就试左芝士牛肉汉堡。汉堡扒系用新鲜牛肉所制而成,加上煎既时间控制唔错,食落好juicy又唔会干柴。配上酸酸甜甜既酱同芝士,口感一流

套餐仲有跟汽水同薯条~薯条系幼薯,同Burger Joys一样,即叫即炸,食落非常香脆。加上份量唔少,食完成个餐感觉好满足!!

叫套餐仲可以用优惠价加热狗,呢到既热狗都系即叫即整,用上同burger一样既自家制酱汁,味道唔错,值得一试~

感谢 hksharingwithlove

查看过Lucky Smash的旅行者还看了

中国香港

去过Lucky Smash吗? 请分享你的经验!