“情人节外卖汉堡包晚餐介绍”
Lucky Smash的点评

Lucky Smash
香港排名第14 (共241家快餐小吃)
周围地区: 荃湾
周围地区: 荃湾
2021年2月14日点评

情人节嘅夜晚冇咩节目,都系系荃湾手拖手行街街。正苦恼晚餐食咩嘅时候(外卖要揾地方食),呢间系荃湾新开嘅汉堡包店转嚟阵阵嘅芝士同汉堡扒嘅香味,见门口都几多人等紧拎外卖。作为一个外卖嘅选择,汉堡包的确系几适合,应该值得一试,于是就二话不说一人一个餐。两个包基本上都冇分别,只系一个双层一个普通版,都系牛肉同芝士,大食嘅我要食双层先够。
先讲个包,佢地嘅牛肉比较结实,系有嚼劲种,配搭住有啲咸味嘅芝士,都几惹味,不过如果可以多啲其他配料包括例如洋葱生菜番茄会开心好多。薯条系我钟意嘅幼身薯条,因为我钟意薯条外皮嘅香口,呢种就啱我心水,份量好够。食完可以摸著肚皮继续手拖手去海滨甜蜜下,消化下呢一餐咁饱肚嘅情人节晚餐。

感谢 fefe623

只系因为外卖关系
买完要快啲享用
如果唔系薯条淋咗就无咁香口

感谢 adachan819
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.en.tripadvisor.com.hk 查看原文
2021年2月10日点评 通过移动设备发表

行过享和街闻到诱人的牛脂香,见到红当当Lucky Smash,原来是burger 店。
最平$68一个 牛肉汉堡套餐(有炸薯条及汽水)另外加$10有热狗,即是$78有午餐有早餐,价钱合理。
一打开个纸袋见到红色一粒粒野,有种莫名其妙的可爱。都好适合今年牛年。
汉堡真心是正的,一咬牛肉味在口中爆发,juicy又热辣辣,肉质踏实有咬口,好好食!
芝士汉堡cheesy,好吸引。
薯条都是用红纸包裹着,好得意又方便。
店主是讲英文的,播著好yo的英文歌。在荃湾local地方讲英文落order食burger,难得,有种去了中环soho 的感觉呢。

感谢 keepfithk
2021年2月10日点评 通过移动设备发表

荃湾的这间食汉堡饱的 Lucky Smash ,平时行过都见到有人排队及等取食物,所以今日经过就过来买个套餐。

在堂上可以见到员工即埸制作汉堡饱,真是新鲜又有眼福。

牛肉汉堡套餐 配鲜炸薯条及气水$68
牛肉汉堡拿上手还热辣辣的,牛肉十分香,皆因整个汉堡饱面夹着的除了有松软多汁的牛肉,还有洋葱、 蕃茄、生菜…等等,令汉堡包食落口感丰富、口感松软、多汁又好味!!
薯条切到较为长条,食落有薯味,点上酸酸甜甜的茄酱,再配上冰冻的可乐, 真的很滋味。

芝士牛肉汉堡套餐 配鲜炸薯条及汽水$78
芝士牛肉汉堡,比牛肉汉堡多了整件的芝士,令牛肉、洋葱、 蕃茄、生菜及整个汉堡饱带着芝土的香,味道更为出色,好味!!

感谢 soowai9131
2021年2月8日点评

系荃湾行街顺便谂住买个外卖食,揾到呢间新开既汉堡店,价钱合理,于是就试试佢

呢度既食物选择并不多,主要就系牛肉汉堡,薯条同热狗

双层芝士牛肉汉堡

呢个芝士十分澎拜,浓郁既芝士香,配上滋味牛肉,真系perfect match, 但可惜既系佢生菜酸瓜都系切到好细,味道冇咁浓,都冇左爽脆既口感

牛肉汉堡

单叫一个牛肉汉堡试真d佢既牛肉味,睇到介绍先知原来佢系用安格斯牛肉,估唔到小店都坚持用高质食材,佢既牛肉味真系好浓,系食完个口都会留低个种味

热狗

呢个就正常简单面包夹普通厨师肠,但个肠都有煎过,同埋配上大量酱汁,食落一定唔会干先

薯条

其实应该都系正常脆薯条,但因为外卖盒设计令水蒸气倒滴,所以薯条翻到去个阵已经淋左,有点可惜

其实汉堡黎讲真系几好食,因为用料上乘,味道一定唔会差,只系可能刚新开张,有d细节位未做到足,但影响不大,可以再试

1  感谢 Krystal030

查看过Lucky Smash的旅行者还看了

中国香港

去过Lucky Smash吗? 请分享你的经验!