“新春行运汉堡”
Lucky Smash的点评

Lucky Smash
香港排名第14 (共240家快餐小吃)
周围地区: 荃湾
周围地区: 荃湾
2021年2月18日点评 通过移动设备发表

年初6开工大吉 放工见到呢间铺门口好多人排队
红卜卜~门口写住行运汉堡 - Lucky Smash 相当应节 ~ 紧系要排队去买黎食行番个运拉 ~
店内用左开放式厨房,望住佢地煮好过隐 ~
所有汉堡包即叫即制 热辣辣
今次外卖左个芝士牛肉汉堡餐$78,包埋汽水同薯条 ~
加多$10 仲可以试埋只行运热狗 超抵食!!
一路等外卖,不停有人黎买,排长龙 食好野要等下在所难免 ~
结果果然无令我失望汉堡牛有牛味,好Juicy,配搭埋新鲜既蕃茄同生菜,
浓郁既芝士,仲有我最爱既千岛酱,直头系perfect match 好丰富嘅口感
薯条相信大家成日都食嫁拉起初以为无咩特别,
点知今次呢个薯条超有薯仔味 食到停唔到,好好食好邪恶呀
食左个餐巳经够哂饱 再食埋只行运热狗
热狗一般多数都系面包夹肠,佢地配埋生菜用千岛酱,好惹味
面包系有烤过嫁好香好脆 ~
唔跟餐就咁单点都系 $18 只热狗 真系物超所值 !
荃湾享和街小店 经过真系要入去试下 食完会好饱好满足

感谢 gladysiiii

2021年2月16日点评 通过移动设备发表

去同朋友拜年前,点都要打个底。上去人哋屋企轻食最岩。经过Lucky Smash,不停有人排队,行到门前香味扑鼻。

原来系burger joy副线,难怪咁多人排队 ,而家唔洗去港岛都食到喇。

只有外卖嘅餐牌选择简单,原因重质不重量,所以好快拣好食乜嘢。我哋唔想食太多炸嘢,拣咗1个餐加多个包已经好足够轻食。

现场睇住汉堡即叫即做,睇住煎汉堡饱、煎牛肉、薯条即炸包起,安心食用,虽然人多等外卖,等候时间不超过10分钟,认真快手。

汽水系罐装,我就比较钟意罐装嘅。

set 1 双层芝士牛肉汉堡 薯条 饮品$98
打开包装,汉堡厚身,我差小小个口唔够大一啖咬落去,酱汁一啲都唔吝啬,睇相都知爆汁,仲有满泻邪恶嘅浓味芝士,汉堡口感实净咬落去肉质不松散,也充满肉汁。 汉堡之间配菜蕃茄洋葱配搭充满口感。

薯条较幼身,份量算多,即炸起望住系盘嘅样子一条条撑起真心吸引,炸起就包住应该焗林左,有啲唔开心享受唔到最佳口感。

芝士牛肉汉堡$58
少一层牛肉汉堡层亦不失礼,女性可以食得有仪态啲松软面包我最钟意,唔会系面包顶到饱,份量岩岩好。少一层芝士无咁浓郁芝士味更能吃到牛肉嘅香味。

感谢 monvivi
2021年2月14日点评 通过移动设备发表

情人节晚市无堂食,于是外卖burger做晚餐。新年食完行运汉堡,希望有好运行!
呢间汉堡店只做外卖,唔少人排队。因为系开放式厨房,所以你可以望住点整。
我地只能够去公园开餐。我地叫左两个餐,跟套餐包鲜炸薯条、汽水。
双层芝士牛肉汉堡同芝士牛肉汉堡既分别系前者多左块汉堡扒。如果系食肉兽,建议食前者,饱足感会大好多。
两块嘉顿面包夹住汉堡扒、热溶芝士,番茄、生菜,我仲食到啲洋葱添。
鲜炸薯条属于幼薯条,份量十足。

感谢 chichi330
2021年2月14日点评

情人节嘅夜晚冇咩节目,都系系荃湾手拖手行街街。正苦恼晚餐食咩嘅时候(外卖要揾地方食),呢间系荃湾新开嘅汉堡包店转嚟阵阵嘅芝士同汉堡扒嘅香味,见门口都几多人等紧拎外卖。作为一个外卖嘅选择,汉堡包的确系几适合,应该值得一试,于是就二话不说一人一个餐。两个包基本上都冇分别,只系一个双层一个普通版,都系牛肉同芝士,大食嘅我要食双层先够。
先讲个包,佢地嘅牛肉比较结实,系有嚼劲种,配搭住有啲咸味嘅芝士,都几惹味,不过如果可以多啲其他配料包括例如洋葱生菜番茄会开心好多。薯条系我钟意嘅幼身薯条,因为我钟意薯条外皮嘅香口,呢种就啱我心水,份量好够。食完可以摸著肚皮继续手拖手去海滨甜蜜下,消化下呢一餐咁饱肚嘅情人节晚餐。

感谢 fefe623

只系因为外卖关系
买完要快啲享用
如果唔系薯条淋咗就无咁香口

感谢 adachan819
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.en.tripadvisor.com.hk 查看原文

查看过Lucky Smash的旅行者还看了

中国香港

去过Lucky Smash吗? 请分享你的经验!