“荃湾好食burgerrrrrr”
Lucky Smash的点评

Lucky Smash
香港排名第14 (共241家快餐小吃)
周围地区: 荃湾
周围地区: 荃湾
2021年4月4日点评

点解会黎到荃湾潮圣?
就系睇到湾仔burger joys既副线开左黎荃湾

包左可乐同埋薯条
Special既野加10蚊有个热狗食
超抵囉

所有汉堡即叫即整拎上手仲热辣辣
加埋热溶嘅芝士,好厚身嘅牛肉,
秘制酱汁,生菜丝同蕃茄
成个汉堡真系超好食

牛味浓郁又Juice,咬咗一啖啲肉汁即刻爆出嚟
真系冇得顶

薯条系幼身薯条份量都好多,炸到好香脆添

感谢 Tam R

2021年4月1日点评 通过移动设备发表

荃湾开咗一间只限外卖嘅汉堡包舖,而且个名好好意头㖞,叫Lucky Smash。我叫咗一个双层芝士牛肉汉堡套餐,当然有鲜炸薯条,同可乐。另外仲买咗一个牛肉汉堡。所有食物都系即叫即整,仲可以睇住佢煎汉堡炸薯条,非常新鲜。双层芝士汉堡非常足料,返到屋企之后芝士已经同汉堡溶埋一齐,每一口都有融化紧嘅芝士同埋满口嘅牛肉。而且仲有新鲜嘅生菜同埋蕃茄,估唔到一间外卖汉堡店都可以做到咁高质嘅汉堡包。而鲜炸薯条亦都唔失礼㖞,返到屋企薯条仲系硬身嘅,唔会变咗薯蓉。

感谢 ClaudiaW0228

Burger好新鲜 有椰菜 同埋黄芥末
而且块包系预先烘过 即食会比较脆口
但系我半个钟后先食 就会林左

芝士牛肉汉堡同牛肉汉堡其实差唔多 但食落就冇咁dry

至于行运热狗就不过不失 条肠都算脆口 本身以为$18先有 但系原来加$10就已经可以食到
对于我依啲大食男黎讲 加条热狗都唔错

感谢 woody3305
2021年3月21日点评 通过移动设备发表

今天和朋友在荃湾享和街一间新开的汉堡店舖外卖了两款汉堡套餐。到了店舖门口也有很多人光顾。我们看看餐牌上发觉有几款汉堡套餐选择。快速地下了单叫了一个双层芝士牛肉汉堡套餐,浓郁的芝士层再加厚厚的汉堡牛肉,肉质香浓,焦香味的外皮、脆脆嫩滑的口感,再加上炸得香脆的薯条,薯仔味香浓无比。另外一个叫了芝士汉堡套餐,这个当然没有前一个双层那么多汉堡生牛肉,但也吃落香浓无比,相信觉得比那一间M字头的餐厅好吃很多。

感谢 Dobbyszeto S
2021年3月20日点评 通过移动设备发表

荃湾|牛年开运牛堡
红当当..吉祥又吉利的行运装修充满着喜气洋洋的福气感觉只要多站一会也能沾上开运的气息整间店舖以外国人全人手一步一步精心制作.即叫即做的.新鲜爆灯唯一遗憾的是有小小沟通上的问题..鸡同鸭讲

主食
▪️双层芝士牛肉汉堡+鲜炸薯条+汽水=$98
▪️芝士牛肉汉堡+ 鲜炸薯条+汽水 =$78

主打的牛肉汉堡招牌是「双层芝心牛肉汉堡」..新鲜制作即叫即煎的
-面包:
是以像麦当劳鱼柳包的面包包著内里丰富的酱汁和馅料. 口感软熟..并在香煎了的面包上涂上许多的千岛海鲜酱..令味雷更加滋味

-馅料
香煎全人手调较的鲜牛肉.. 牛肉半生熟微微带着鲜嫩的粉红色.咬下去爆破了更多的肉汁..爽口香嫩并在牛肉上盖上两大块的芝士形成瀑布形状的倾泻而下⚠️令整体味道颇为惊喜..更推至高峰最后配上必备的番茄&蔬菜.. 中和整体油腻感..令整个汉堡更清新健康✌✌

▪️薯条
薯条幼身而香脆..就算是时间久了的薯条还充满着浓烈的薯味

感谢 foodiepatpig

查看过Lucky Smash的旅行者还看了

中国香港

去过Lucky Smash吗? 请分享你的经验!