“荃湾高质burger🧞‍♂️”
Lucky Smash的点评

Lucky Smash
香港排名第13 (共241家快餐小吃)
周围地区: 荃湾
周围地区: 荃湾
2021年4月6日点评 通过移动设备发表

知道Burger Joys系荃湾开咗间新嘅burger店,叫Lucky Smash。价钱比较亲民,同样用USDA Prime级安格斯牛肩肉,价钱就比Burger Joys平好多,cp值高啲

平日夜晚去到已经见到门口企左好多人排队等外卖,又有好多foodpanda 外卖单,人气好高wo

Burger得三款:牛肉汉堡、芝士汉堡、双层牛肉芝士汉堡,选择少啲但系就可以控制品质做到专注‍♂️

落单嘅时候已经闻到煎汉堡既香气,好吸引,不过餐厅暂时只系做外卖冇堂食。

汉堡拎到返屋企嘅时候,包虽然淋左啲,但仲好香!肉味好浓,食落唔会觉得好肥腻 简单用盐同黑椒调味,加上半溶嘅芝士,真系好好食!最欣赏嘅系佢将汉堡煎到脆脆地,咬开而又好松软。

薯条都好脆,有啲似麦XX 不过份量足好多‍♂️

感谢 MadWithXandy

2021年4月3日点评 通过移动设备发表

落雨斯湿 , 人在 荃湾-享和街 见到这家特别显眼的汉堡外卖店 Lucky Smash 行运汉堡 , 于是就帮衬 , 买外卖去附近的公园食 ~

上网 search 一 search, 原来这间汉堡店 , 就是名满天下的 burger店 "Burger Joys" 旗下的一个分支 , 有啲料到 ~

双层芝士汉堡餐 $98 (另加热狗 $10) : 套餐包括双层芝士汉堡、薯条、汽水 , 双层芝士汉堡 , 即叫即制 , 劲足料 , 包烘得松软香口 , 芝士半溶 , beef patty 厚肉又多汁 , 加上菜丝、蕃茄 , 还有味道特别的 burger sauce, 就是好吃 ~

热狗 : 都是即叫即制 , 约有5寸长 , 包都烘得香口 , 个 sauce 似是千岛酱 , 简单又美味 ~

薯条 : 是幼条型 , 炸得够脆身 , 亦够薯味 ~

芝士牛肉汉堡 $58 : 基本上味道跟双层芝士汉堡的味道大致略同 , 当然 , 双层芝士汉堡的味道就是更丰富 ~

感谢 rodrigo_fat_dog
2021年4月4日点评

点解会黎到荃湾潮圣?
就系睇到湾仔burger joys既副线开左黎荃湾

包左可乐同埋薯条
Special既野加10蚊有个热狗食
超抵囉

所有汉堡即叫即整拎上手仲热辣辣
加埋热溶嘅芝士,好厚身嘅牛肉,
秘制酱汁,生菜丝同蕃茄
成个汉堡真系超好食

牛味浓郁又Juice,咬咗一啖啲肉汁即刻爆出嚟
真系冇得顶

薯条系幼身薯条份量都好多,炸到好香脆添

感谢 Tam R
2021年4月1日点评 通过移动设备发表

荃湾开咗一间只限外卖嘅汉堡包舖,而且个名好好意头㖞,叫Lucky Smash。我叫咗一个双层芝士牛肉汉堡套餐,当然有鲜炸薯条,同可乐。另外仲买咗一个牛肉汉堡。所有食物都系即叫即整,仲可以睇住佢煎汉堡炸薯条,非常新鲜。双层芝士汉堡非常足料,返到屋企之后芝士已经同汉堡溶埋一齐,每一口都有融化紧嘅芝士同埋满口嘅牛肉。而且仲有新鲜嘅生菜同埋蕃茄,估唔到一间外卖汉堡店都可以做到咁高质嘅汉堡包。而鲜炸薯条亦都唔失礼㖞,返到屋企薯条仲系硬身嘅,唔会变咗薯蓉。

感谢 ClaudiaW0228

Burger好新鲜 有椰菜 同埋黄芥末
而且块包系预先烘过 即食会比较脆口
但系我半个钟后先食 就会林左

芝士牛肉汉堡同牛肉汉堡其实差唔多 但食落就冇咁dry

至于行运热狗就不过不失 条肠都算脆口 本身以为$18先有 但系原来加$10就已经可以食到
对于我依啲大食男黎讲 加条热狗都唔错

感谢 woody3305

查看过Lucky Smash的旅行者还看了

中国香港

去过Lucky Smash吗? 请分享你的经验!