“叹返件潮文治E,写埋名字作首诗”
Auntie Sweet的点评

Auntie Sweet
提供送餐服务
香港排名第4,180 (共15,679家美食)
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2021年2月2日点评 通过移动设备发表

餐厅:甜姨姨私房甜品 (铜锣湾)
地址:铜锣湾耀华街11号地舖

甜姨姨私房甜品喺天后区享负盛名,一向主打街坊生意唔会无人知,佢哋嘅甜品同沙冰都非常出名,最近仲推出咗潮文治E Toastbox,无论堂食定外卖拎走都得,外卖包装仲要好靓,拎返公司/屋企当早餐、light lunch或者afternoon tea都一样得

除咗有五款馅料选择之外(厚餐肉日本流心蛋、爆馅极上肉松芝士、烟三文鱼牛油果、热狗肠流心蛋同埋拉芝贝果),你仲可以选择加$50写你DIY嘅专属心情字句,需时大约15分钟左右,拎嚟打卡真系一流

每份潮文治E都劲足料又大份,细食嘅人真系当lunch食都得,叫咗份烟三文鱼牛油果($88)同热狗肠流心蛋($78),烟三文鱼有两三件,夹住半个份量嘅牛油果,再加上沙律酱同生菜;热狗肠流心蛋有两条热狗肠,配埋原只流心蛋,加上经典红黄酱(茄汁同芥末酱),最估唔到喺加咗酸瓜,有啲似食紧三文治版嘅热狗咁️,丰富又开胃,一啖放入口先系最大享受,呢个时候已经唔再会有仪态可言

叫潮文治E仲送一杯热饮☕️,饮返杯咖啡返工就唔怕恰眼瞓喇️

感谢 hinsonfoodhk

2021年5月7日点评 通过移动设备发表

用餐日期:2021年5月

查看过Auntie Sweet的旅行者还看了

中国香港

去过Auntie Sweet吗? 请分享你的经验!