“👑本月限定:小王子日式刨冰”
Auntie Sweet的点评

Auntie Sweet
提供送餐服务
香港排名第4,182 (共15,673家美食)
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2021年2月6日点评 通过移动设备发表

甜姨姨最近喺铜锣湾开咗新分店。装修新颖,以白色为主调,俾人舒适嘅感觉。

日式刨冰非常受欢迎,周末人龙涌现。每月都有限定新味道推出。

小王子JADEN(芋蓉椰子味刨冰) $138

二月份最新创作
跟日本和粉彩插画师Thomas,仲有 Bliss Moments 合作

最顶层有迷你小皇冠,仲有小王子插画小卡(食得架),全部都超可爱。表层系用蝶豆花天然上色,椰子味香浓,系椰子控必试。内里有椰丝同西米,几有咬口。仲有,虽然本身已经非常够味,但系额外芋蓉酱令味道更上一层楼。

绵绵刨冰非常大,可以2 个人分享。
温馨提示:一定要由上层食哂再到下层,否则好易倾泻。

甜姨姨私房甜品
铜锣湾耀华街11号地舖
港铁铜锣湾站 A 出口, 步行约2分钟
⏰星期一至日11:00 - 21:00

感谢 Cheers H

2021年2月2日点评 通过移动设备发表

餐厅:甜姨姨私房甜品 (铜锣湾)
地址:铜锣湾耀华街11号地舖

甜姨姨私房甜品喺天后区享负盛名,一向主打街坊生意唔会无人知,佢哋嘅甜品同沙冰都非常出名,最近仲推出咗潮文治E Toastbox,无论堂食定外卖拎走都得,外卖包装仲要好靓,拎返公司/屋企当早餐、light lunch或者afternoon tea都一样得

除咗有五款馅料选择之外(厚餐肉日本流心蛋、爆馅极上肉松芝士、烟三文鱼牛油果、热狗肠流心蛋同埋拉芝贝果),你仲可以选择加$50写你DIY嘅专属心情字句,需时大约15分钟左右,拎嚟打卡真系一流

每份潮文治E都劲足料又大份,细食嘅人真系当lunch食都得,叫咗份烟三文鱼牛油果($88)同热狗肠流心蛋($78),烟三文鱼有两三件,夹住半个份量嘅牛油果,再加上沙律酱同生菜;热狗肠流心蛋有两条热狗肠,配埋原只流心蛋,加上经典红黄酱(茄汁同芥末酱),最估唔到喺加咗酸瓜,有啲似食紧三文治版嘅热狗咁️,丰富又开胃,一啖放入口先系最大享受,呢个时候已经唔再会有仪态可言

叫潮文治E仲送一杯热饮☕️,饮返杯咖啡返工就唔怕恰眼瞓喇️

感谢 hinsonfoodhk

2021年5月17日点评 通过移动设备发表

用餐日期:2021年5月

查看过Auntie Sweet的旅行者还看了

中国香港

去过Auntie Sweet吗? 请分享你的经验!