“《 #黄店 💛DIY字句三文治🥪+爆芝Bagel🧀🥯》”
Auntie Sweet的点评

Auntie Sweet
提供送餐服务
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2021年4月6日点评

甜姨姨最初喺天后打响名堂,其后喺铜锣湾开分店。相信唔少人都知佢哋系#黄店 💛,除咗有多款口味嘅刨冰🍧,仲以可以自订文字嘅「潮文字E」而出名🥪,最近佢哋仲出咗拉丝Bagel🥯,引到我哋都决定去试一试😚。
📍三文鱼牛油果「潮文治E」($88)
每份「潮文字E」本身都附有随机字句,+$28 仲可以自己DIY句子🤟🏻🤩。三文治可以选不同馅料,我哋拣嘅呢款系肥美三文鱼🐟配上熟透牛油果🥑加生菜🥗同沙律酱嘅组合,厚身多士配上丰富馅料,味道好而且食完好满足😋。

📍 拉芝贝果($68)
新出嘅Bagel都系必试 item🥯,Bagel切开后中间夹上大量芝士🧀,分量够晒澎湃😈 。芝士软身拉丝力强,有啲似食紧Pizza Hut芝心批嘅感觉,Bagel 烟韧有咬口,推荐👍🏻。
📍仙草珍珠奶茶($38)
港式奶茶嘅味道🧋,仙草好滑溜带甘香,珍珠口感有啲似啫喱有啲又煮得够烟韧,size都几大杯,一定够饮。
而家用 @GoodMallinghk 个app仲有以下优惠:
1)「潮文治E」配自选特饮 套餐 (10% OFF) [铜锣湾店限定优惠]
2)「贝果系列」配自选特饮 套餐 (10% OFF) [铜锣湾店限定优惠]
铜锣湾耀华街11号地舖

感谢 Grassroots-Ruby

2021年4月5日点评 通过移动设备发表

餐厅:甜姨姨私房甜品 (铜锣湾)
地址:铜锣湾耀华街11号地舖

最近有好多朋友生日🎂,嚟紧又会有好多嘅节日,有时谂送咩都真系谂到头都大埋🙈,甜姨姨最近新推出咗18杯疯味小杯甜品($268),自取仲可享八折优惠($214),即系唔使$12就可以有一杯甜品🤤,谂谂吓其实用嚟当散水饼或者同屋企人开party都得👏

香港人最介意嘅就系有冇得自由咁选择,而呢18杯甜品入面,你就可以喺11款甜品入面自由配搭唔同组合,拣你钟意食嘅甜品,例如金箔北海道牛奶西米布丁🍮、杨枝甘露🥭、榴梿西米露、黑糖仙草芋圆、草莓乳酪奶冻等🍓

特别介绍几款我比较钟意嘅甜品:
芒果三重奏
用鲜甜芒果肉🥭、芒果干同芒果布甸集合而成,每一啖都有浓郁嘅芒果香,层次细腻而丰富,芒果肉仲要好多😂,绝对系落足料

榴梿紫糯米
一打开就已经闻到香浓嘅榴梿味😍,榴梿蓉嘅份量都唔惹少,烟韧嘅紫糯米加上椰奶,配上榴梿蓉一齐放入口,估唔到椰香中和咗榴梿嘅浓烈味道之后都几夹,真系食多几个都唔会腻😋

咦,过多两个星期就系新年兼情人节,唔知你又谂到送咩比亲友/男女朋友仔未呢😆,睇嚟甜姨姨都系一个唔错嘅选择😎

感谢 hinsonfoodhk
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文
2021年3月29日点评

今日去甜姨姨到食咗呢款4月1号开始期间限定,用【🦄 独角兽】为主题嘅《独角兽🦄小公主Joslin》及《独角兽🦄朱古力心太软》

独角兽🦄小公主Joslin $148
4月份系甜姨姨嘅囡囡生日,整咗呢款超梦幻又可爱嘅独角兽造型刨冰;呢款刨冰好味道,又梦幻又吸引,小朋友实会钟意❤

最顶中间位置放有独角兽🦄造型蛋糕棒,呢支蛋糕棒用全人手制成,外层用白朱古力及糖花装饰;里面嘅孖宝蛋糕加入牛油及干果制成;蛋糕口感有种似层相识嘅感觉,味道好特别🍰

刨冰🍧口感轻盈,外层淋上黑车厘子乳酪🍒,颜色系粉红色,食落带有少少酸味;刨冰里面仲有好多不同馅料,就好似寻宝咁,会揾到惊喜🤩;首先会见到🌈七彩颜色嘅爆炸糖💥;到中间个层就会有香脆又酸甜嘅草莓脆脆🍓;底层就有红绒曲奇饼脆脆🍪,好钟意呢款味道嘅脆脆

食哂成个刨冰后,会发现最底系红❤黄💛绿💚三色彩虹啫喱;三层啫喱好巧功夫,要续层续层整上去

独角兽🦄朱古力心太软 $48
呢款超流心心太软用咗🍫85%嘅朱古力制成,香浓可可味,食落仲带有少少咸味,味道好特别,仲唔会太甜😋

🍫🍫🍫🍫🍫
400次脏脏冰 $138

呢款刨冰份量十足,都系一款好吸引嘅刨冰;呢款刨冰最顶层有400次咖啡泡沫,放入口即溶;外层有🍫朱古力酱、85%朱古力粉及美禄粉,食落就唔会太甜;入面仲有极松脆 Kit Kat 碎;最下面就系极之冰冻嘅 Movenpick 朱古力雪糕🍦;配埋朱古力酱,唔够味就可以倒落去

记得记得💫一定要由上至下食,千其唔好由下面食上去或中间切一半食,咪就会好似山泥倾泻咁架啦

地址📍铜锣湾耀华街11号地舖
电话 ☎️ 51184324

感谢 SukiYeung
2021年3月28日点评 通过移动设备发表

系ig老是常出现既甜品店!甜品种类多 巨型刨冰 同 潮文多士都打卡一流!

✅ 刨冰 @ 400次脏脏冰 ($138)
3月期间限定 既Kitkat 刨冰 外面有朱古力脏脏粉,刨冰淋埋朱古力酱仲邪恶😍!入面仲有kitcat碎 增加口感,真系外到内都好浓朱古力味!

小插曲系食食下冧左 😵 店员好温柔帮我地清洁番张枱之余 仲送番细杯刨冰 超贴心!

✅ 刨冰 @ 小王子 ($138)
造型满分 😍 刨冰系芋头同椰汁味 入面仲有椰片碎 芋泥同西米!唔会太甜好fresh

➡️ 潮文字E @厚餐日本流心蛋|爆馅极上肉松芝士 ($68)
Random 印左潮文既爆馅多士 为你表达心声!味道OK 都系刨冰比较有惊喜

🦁 甜姨姨私房甜品
铜锣湾耀华街11号地舖
🦁 人均消费:$103|回头率: ❣️❣️❣️❣️/ 5

感谢 leogirlfoodie_hk852
2021年2月6日点评 通过移动设备发表

🥰甜姨姨最近喺铜锣湾开咗新分店。装修新颖,以白色为主调,俾人舒适嘅感觉。

日式刨冰非常受欢迎,周末人龙涌现。每月都有限定新味道推出。

👑小王子JADEN(芋蓉椰子味刨冰🥥🍧) $138

二月份最新创作
跟日本和粉彩插画师Thomas,仲有 Bliss Moments 合作

👑最顶层有迷你小皇冠,仲有小王子插画小卡(食得架),全部都超可爱。🦋表层系用蝶豆花天然上色,椰子味香浓,系椰子控必试。内里有椰丝同西米,几有咬口。仲有,虽然本身已经非常够味,但系额外芋蓉酱令味道更上一层楼。

😜绵绵刨冰非常大,可以2 个人分享。
🧐温馨提示:一定要由上层食哂再到下层,否则好易倾泻。

🇭🇰铜锣湾耀华街11号地舖
港铁铜锣湾站 A 出口, 步行约2分钟
⏰星期一至日11:00 - 21:00

感谢 Cheers H

查看过Auntie Sweet的旅行者还看了

去过Auntie Sweet吗? 请分享你的经验!