“看着小狗摆着尾,恋上了台式料理”
First Love的点评

First Love
香港排名第6,504 (共15,684家美食)
周围地区: 西贡
周围地区: 西贡
2021年2月2日点评 通过移动设备发表

餐厅:恋上台式料理 (将军澳)
地址:将军澳唐俊街21号翩汇坊地下G26号舖

难得假期入咗去将军澳果边放松吓,去咗2018年落成嘅翩汇坊,果到简直就好似一个欧洲小镇,除咗有好多外国人之外,仲有一个绿化地皮同海滨,仲有唔少人带埋宠物宝贝过嚟食嘢散步

果到有好多餐厅,我就揾咗呢间恋上台式料理食个下午茶,饮杯珍珠奶茶,一边睇下书都几写意,呢间餐厅仲系一间animal friendly台式餐厅 ,有好多狗狗呀

脆香鸡扒刀削面 $40
呢到嘅下午茶唔贵,大概$40就有,而选择亦都唔少,饭、面、甜品都一样有。呢个脆香鸡扒刀削面几大碗,原本仲谂住叫多个生煎包,好彩无叫到,鸡扒即叫即烤好香脆,鸡扒肉嫩滑,一口就爆汁,食果阵仲听到啲皮嘅松脆声,虽然有啲邪恶,但好食就唔理得咁多了,面底就拣咗刀削面,每条面都好完整弹牙,汤底仲有阵阵浓汤药膳味,相信个汤底落足料去熬制

古早珍珠奶茶
下午茶餐加$15就可以换埋呢杯古早珍珠奶茶,唔记得叫少甜所以饮落有啲甜,不过茶香几出,加埋烟韧QQ嘅珍珠,食到呢个下午茶都已经好满足

感谢 hinsonfoodhk
2021年9月23日点评 通过移动设备发表

用餐日期:2021年9月
2021年8月19日点评 通过移动设备发表

用餐日期:2021年8月

查看过First Love的旅行者还看了

中国香港

去过First Love吗? 请分享你的经验!