平时钟意周围觅食,一见到有新开餐厅当然要去一试。开初被佢唔同口味嘅包所吸引,但去到发现Menu都有好多唔同单点嘅食物选择有好多,而且单价都唔算好贵,好似pizza、意大利云吞等等都几吸引,但CP值最为高就系呢个Ciao menu啦!
甘荀姜汤
汤品系西餐不可或缺嘅一环,呢个套餐都包含咗呢个元素。除咗有浓郁萝卜嘅味道,仲有少少姜嘅辛辣度,来得恰到好处,醒胃之余又营养高。
香蒜辣大虾扁意粉
平时嘅香蒜炒意粉都系好惹味过瘾,但呢个大虾意粉更多重辣劲,所以食落更唰嘴,好过瘾!大虾有4只,煮得刚刚好弹口中仲带点嫩。
圣安娜蛋糕
套餐最吸引之处莫过于可以一试佢地主打嘅蛋糕甜品,当日嘅蛋糕系佢地signature嘅圣安娜蛋糕,面头嘅泡芙就最吸引我,内里更有吉士部分点睛,蛋糕面层嘅朱古力cream都几加分,见到蛋糕有不同层次都几有心思。另外仲包咖啡或茶,可以用来配甜品。
食完个set不忘睇下蛋糕柜同牛角包仲有无货啊,一问之下系可以外卖㗎!见到啲牛角包大大只好靓仔就买咗几个返屋企慢慢食!牛角包嘅口味好特别,有原味、爆馅吉士、杏酱、开心果等等。可惜时间太晚了,开心果已经售罄啦。所以拣咗意式吉士牛角包及意式朱古力吉士牛角包,咁大只吉士馅嘅牛角包好少见呢!返到屋企即刻忍唔住同家人分享一齐试试,吉士真系爆馅,冻食包身好松软,同酥脆嘅牛角酥感觉截然不同但却有其独特之处。两只味都好出色,但朱古力吉士嘅味道就相对稍甜,但整体都十分推介大家一试啊!