餐厅位于荃湾,距离地铁站路程需要五分钟, 餐厅主打的就是 意大利 美食, 但我最欣赏意大利的当然就是咖啡和他的手工雪糕, 这间餐厅做得真的不错, gelato味道选择未必是最多,但平常大众化喜爱的,绝对可以选择, 但我却真心推荐吉士味。
14 - 18 条点评,共 68 条
经过见到餐厅外观好吸引, 有情调, 就入去食晚餐.
餐厅于商场内开放式设计, 但系又唔会被骚扰, 唔会焗促, 感觉舒服.
甜品雪糕柜设于餐厅另一边, 食完饭可以同朋友或情侣一齐去拣甜品, sweet sweet.
带子芦笋意大利饭
带子鲜甜, 好大粒! 煎到啱啱好熟度. 意大利饭唔会太干身, 忌廉汁好香好滑, 齐体配搭好好味!
冻特浓朱古力
朱古力真系超浓, 有一条条浓朱古力脆脆系顶部, 一路饮一路有香味飘上黎!
食完晚饭好满足, 不过见到D蛋糕好靓, 外买D返屋企食.
开心果樱桃慕丝
开心果味浓慕丝好幼滑, 推介!
红莓慕丝
慕丝一样幼滑, 红莓带微酸, 唔错!
趁今日元宵佳节,老公带我去食好野,呢间黎自意大利既西餐厅,由意大利烘焙大师Giovanni Pina亲自主理。餐厅装修格调高尚,座位唔算太多,门口已经有一个超长既蛋糕柜,每日提供既蛋糕都唔同。
魔鬼薄饼
薄饼超大个,有成8件咁多,但胜在饼底够薄,批边亦够脆,食得多亦唔会太滞,而且带微辣口味,非常开胃,配料有辣既辣肉肠,芝士,罗勒,蕃茄酱。
特浓朱古力
朱古力味好香,亦好浓,唔会太甜。
食完个薄饼已经好饱,但见到D蛋糕又心思思想食,所以就外卖买返屋企食。
苹果批
肉桂味偏重,苹果馅料够多,皮虽然已经冻左,但都够脆。
开心果樱桃慕丝
好少见有开心果味既蛋糕,开心果味虽然清淡,但系都好够味,慕丝蛋糕好滑。
红莓慕丝
红莓带酸酸甜生,清新开胃。
米兰芝士蛋糕
芝士蛋糕口感比较实,芝士味亦好浓。
平时钟意周围觅食,一见到有新开餐厅当然要去一试。开初被佢唔同口味嘅包所吸引,但去到发现Menu都有好多唔同单点嘅食物选择有好多,而且单价都唔算好贵,好似pizza、意大利云吞等等都几吸引,但CP值最为高就系呢个Ciao menu啦!
甘荀姜汤
汤品系西餐不可或缺嘅一环,呢个套餐都包含咗呢个元素。除咗有浓郁萝卜嘅味道,仲有少少姜嘅辛辣度,来得恰到好处,醒胃之余又营养高。
香蒜辣大虾扁意粉
平时嘅香蒜炒意粉都系好惹味过瘾,但呢个大虾意粉更多重辣劲,所以食落更唰嘴,好过瘾!大虾有4只,煮得刚刚好弹口中仲带点嫩。
圣安娜蛋糕
套餐最吸引之处莫过于可以一试佢地主打嘅蛋糕甜品,当日嘅蛋糕系佢地signature嘅圣安娜蛋糕,面头嘅泡芙就最吸引我,内里更有吉士部分点睛,蛋糕面层嘅朱古力cream都几加分,见到蛋糕有不同层次都几有心思。另外仲包咖啡或茶,可以用来配甜品。
食完个set不忘睇下蛋糕柜同牛角包仲有无货啊,一问之下系可以外卖㗎!见到啲牛角包大大只好靓仔就买咗几个返屋企慢慢食!牛角包嘅口味好特别,有原味、爆馅吉士、杏酱、开心果等等。可惜时间太晚了,开心果已经售罄啦。所以拣咗意式吉士牛角包及意式朱古力吉士牛角包,咁大只吉士馅嘅牛角包好少见呢!返到屋企即刻忍唔住同家人分享一齐试试,吉士真系爆馅,冻食包身好松软,同酥脆嘅牛角酥感觉截然不同但却有其独特之处。两只味都好出色,但朱古力吉士嘅味道就相对稍甜,但整体都十分推介大家一试啊!
荃湾新开了一间意大利餐厅,主打意大利正宗蛋糕,午饭时间十二点多来到餐厅都有不少食客,幸好还有空枱不用排队就能入座。
甘笋姜汤🌟
甘笋和姜像中式汤的材料配搭,但试过后味道都几夹,姜味不算太重,饮落少少甜。
香蒜辣大虾扁意粉🌟
一碟意粉共有四只大虾,每只大虾咬落十分之爽口弹牙,好好食,而扁意粉加了煎香的薄片蒜头炒,辣味是用了去了辣椒籽的辣椒仔,可接受不会太辣。
热经典米兰咖啡🌟
咖啡闻落去已经有好香的咖啡味,味道一点都不苦,有少少果酸味,旁边还附上一块小曲奇。
圣安娜蛋糕🌟
跟餐的蛋糕,今日的限定午餐款式是圣安娜蛋糕,上面有四粒小泡芙,好可爱,切开层次好丰富,望落有三层蛋糕,食落有少少橙香味,甜甜地,同埋咖啡系绝配。
食完饭行出去见到几大个蛋糕柜,出边可以直接外卖甜品,见到有意大利餐厅必食的tiramisu,于是外卖回家品尝。