“丰富龙虾晚餐”

The Point Kitchen
香港排名第261 (共15,737家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2021年7月16日点评 通过移动设备发表

边得嚟细路仔咁钟意食龙虾?个仔劲钟意食龙虾,无论系中式煮法定西式都咁喜爱,今次专登嚟奥海城The Point Kitchen 试吓呢个声称系新鲜嘅波士顿龙虾套餐,果然冇令人失望,龙虾鲜甜美味,弹牙多肉,套餐只系5百几蚊,非常优惠。
二人龙虾套餐包括沙律、龙虾汤、新鲜龙虾海鲜手工意粉、两杯特饮。我哋加钱叫多一客pizza,份量够晒三个人食。
呢个沙律真系冇得顶,材料丰富,包括有鲜虾、牛油果、芒果、蕃茄莎莎,确能令餐前开一开胃。
原只新鲜波士顿龙虾海鲜扁意粉非常好味,除咗弹牙嘅龙虾之外,仲有细细只嘅蓝青口、大蚬同鱿鱼,样样都好鲜味。
只系加$98就可以加倍北海道带子鲜虾pizza,认真抵食!
叫餐之前谂住会加$48叫埋个甜品朱古力布朗尼蛋糕配雪糕,点知饱得滞,真系食唔落。唯有留返下次再试。

用餐日期:2021年5月
感谢 leungkel

2021年7月14日点评 通过移动设备发表

热烈庆祝阿仔考试大跃进,同去年相比,名字晋升了10名,真系要去食餐好嘢庆祝吓。所以就拣咗去奥海城新开嘅餐厅The point kitchen 食龙虾晚餐。
呢度嘅龙虾晚餐指明系用原只新鲜嘅波士顿龙虾,非一般雪藏急冻野。识食嘅人一食就知分别,鲜味确系唔同。
佢个沙律超级好味,用了比较复杂,一层一层唔同嘅味道,口感丰富。
龙虾汤都香气浓郁,跟餐嘅青苹果梳打清新怡人。
主角出场——龙虾海鲜意粉,呢间餐厅主打手工意粉,食落弹牙好烟韧。最正系只新鲜波士顿龙虾,啲龙虾肉系好爽口鲜甜。而且都好大只,啖啖肉,呢个价钱真系好抵。
我哋加钱以优惠价$98,加配一个龙虾带子pizza,觉得佢个面团相当唔错,非常饱足。

用餐日期:2021年6月
1  感谢 Discover809597
2021年6月22日点评 通过移动设备发表

今日去了奥海城附近开会,散会己是晚上七时左右,老板为了慰劳大家,请我们去了晚饭。

邻近地铁的一间餐厅,实在方便大家。
各人点了套餐。

芒果冰茶是奉送的,甜甜的,冰凉可口。

首先头盘我选择了龙虾汤,这个汤没有平常喝的浓稠,我反而喜欢,觉得少了那浓浓的咸鲜味,更好味。

主菜是四式芝士Pizza,阵阵芝士香,有拉丝质感,芝士层次感丰富,充满芝香。

食完套餐,老板点了几个甜品大家分享,我特别喜爱 brownie,配了雪糕,好正。 伴碟是焦糖香蕉,滋味。

用餐日期:2021年6月
感谢 lkfw
2021年3月31日点评 通过移动设备发表

这次经过奥海城逛逛,看到The Point在这里开了分店,所以决定去吃个午餐吧。店舖位于二期一楼,店舖环境挻大的,装修挻美灯光柔和,还有数个小卡位。餐牌上有多款午餐供应,还有其他食物选择。

香蒜辣椒白酒炒大蚬 HKD$118,这个份量挻多的,另有酥脆的迷迭香多士可以点酱汁吃。酱汁用了鲜大蚬/辣椒/大蒜/白葡萄汁制成,味道浓郁面不咸。大蚬肉质肥美,口感鲜嫰而且味道很香。

面豉酱烤三文鱼配牛油果薯仔沙律及青芦笋 HKD$138,这个卖相不错,而且味道很香。三文鱼是半熟状态,所以口感嫰滑,鱼油在口腔散发著挻好。另有牛油果薯仔沙律,吃完这个很饱肚。

咸蛋黄忌廉鸡肉阔条面 HKD$108,这个既邪恶又美味的食物,咸蛋黄沾满在阔条面上,酱汁浓郁郁咸香味十足,阔条面和鸡肉的口感烟韧。这个可以跟朋友分享来吃,因为份量挻多的❤。

巴斯克焦香芝士蛋糕 HKD$58,这个是迷你版本,另有杂果拌著吃,可以中和腻的感觉。这个上菜的时候还带点暖,芝士味道浓郁口感幼滑。

云呢拿泡芙/意大利奶冻 HKD$20,这两个是跟餐加购的甜品,两款卖相也不错。味道甜而不腻,幼冻的口感很滑,奶味较重挻浓郁的。

饮品方面点了热榛子咖啡和杂果宾治,随午餐可以用优惠价加购各系列饮品。咖啡饮品味道香滑浓郁,杂果宾治味道酸酸甜甜的很开胃。这分店食物质素也不错,我们吃到很饱。

3  感谢 CHINGCHINGJAIII
2021年3月31日点评 通过移动设备发表

The Point Kitchen位于奥海城一楼嘅店舖,呢间店舖装修环境都唔错,地方都算好宽松,坐落感觉都好有气氛同埋都好舒适!
咸蛋黄忌廉鸡肉阔条面
卖相都好吸引,色香味俱全,金黄色嘅阔条面食入口闻到好香咸蛋黄嘅味道,去嘅鸡肉都好腍身咬落都好有口感,捞埋去D茨汁都好香滑,味道都算几好味!
香蒜辣椒白酒炒大蚬
好清香白酒味道,D大蚬完全入哂味,食入口感觉充满蒜香嘅味道带有小小辣,十分之惹味,蚬肉食入口都好嫰滑味道又唔错,加埋D薄饼食点吓去汤汁一齐食十分之好味道!
面豉酱烤三文鱼配牛油果薯仔沙律及青芦笋
呢款三文鱼肉质好嫰滑好新鲜,食到入口味道好鲜,加埋D牛油果薯仔同埋青芦笋食又够爽口,十分之健康又有营养,去嘅牛油果加咗系薯仔到食味道好特别!
棒棒鸡翼
好有创意棒棒鸡翼,十分之香脆又有口感,食入口感觉唔错,味道都好惹味,虽然唔系整只鸡翼食,但系食落感觉都好正!
意大利奶冻
味道好香奶味,食入口好软滑,又唔会好甜,味道恰恰好!
云呢拿泡芙
卖相好可爱,十分之吸引,真系唔舍得食,软绵绵嘅泡芙,包住滑滑云呢拿,食入口味道又唔会好甜!
巴斯克焦香芝士蛋糕
超迷你嘅芝士蛋糕,食入口闻到好香芝士嘅味道,感觉好软滑,味道恰恰好又唔会好甜,
加埋D甜甜生菓食十分之唔错!

热榛子咖啡
闻到香喷喷嘅味道,好香浓郁嘅咖啡,饮入口味道恰恰好!
杂果宾治
.呢杯宾治卖相都好靓,渐变色睇到都好想饮,饮入口带有小小酸嘅感觉,饮咗都好开胃!

1  感谢 keke09080908

查看过The Point Kitchen的旅行者还看了

去过The Point Kitchen吗? 请分享你的经验!