“九宫格烧牛拼盘,午市七折够回本”

Gekiyasu Yakiniku
香港排名第4,035 (共15,904家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年2月13日点评 通过移动设备发表

餐厅:惊安烧肉商店 (尖沙咀)
地址:尖沙咀金马伦道48号中国保险大厦3楼C号舖

筲箕湾烧肉黄店激安烧肉工房啱啱12月喺尖沙咀开咗新分店,踏入牛年,紧系要食吓烧肉♨️,叹吓佢地最近喺IG火热吸睛嘅九宫格牛肉啦

依家限时新张午市优惠,正价单点食物仲有七折,以下我点嘅所有食物都有七折,成张单夹埋都系三百几蚊咋

九宫格烧牛盛盒 $288
呢个简直系牛魔王嘅恩物,九款牛有紫苏渍一口牛安格斯、黑毛牛小排、草饲牛肋条、A4和牛、安格斯牛三角、黑毛牛梅花、安格斯牛仔骨、prime级牛小排同草饲牛护心肉,高质得嚟有唔同部位比你多种嘅享受,两个人开心share就啱晒

日本味噌黑豚五花 $68
黑豚五花腩片烧完逼出肥膏油香,薄薄一片入口即溶,用日式味噌醃制够哂惹味,钟意浓味同五花腩嘅朋友可以一试

食咁多肉紧系要食返啲蔬菜啦,叫咗个野菜六盛盒($58),里面有冬菇、翠玉瓜、白笋、秋葵、粟米芯同莴笋各两片;另外仲叫咗个饭团($18),烧完有少少饭焦嘅感觉,放上紫菜包住嚟食,热辣辣好滋味;最后有日本奶油泡芙($12)做甜品,一客有四粒,七折计返都系两蚊粒咋

餐厅墙上句「No Beef No Life」讲中咗我嘅心声,如果无咗烧肉真系无咗人生一大享受,值得一提佢哋嘅通风系统做得几好,食完都唔觉个身有好大阵烧肉味,食完去行街shopping都无有怕

感谢 hinsonfoodhk

• 优惠度
    • 服务

查看过Gekiyasu Yakiniku的旅行者还看了

中国香港

去过Gekiyasu Yakiniku吗? 请分享你的经验!