“享受一个人空间,叹埋咖啡就啱晒”
Coffee + Space的点评

Coffee + Space
提供送餐服务
香港排名第312 (共713家咖啡和茶)
周围地区: 北角
周围地区: 北角
2021年3月2日点评 通过移动设备发表

餐厅:咖啡空间 (北角)
地址:北角电气道233号城市花园商场14座1楼95-96号舖

周末嘅下昼去咗北角嘅黄Cafe——咖啡空间 @coffeespacehk ,可以食件饼、饮杯咖啡、做吓自己野,享受一下me time真喺好正,呢度系一个共享平台地点,开咗三年,时不时会有一啲艺术展览、交流、培训、会议举行,同时系一个俾人食嘢饮咖啡嘅好地方

嚟呢度唔洗怕俾人赶走,好多学生都喺度做功课温习,而今次我喺到大约两个钟,叫咗个蓝莓芝士饼($40)同一杯基础系列手冲咖啡(原价$65,跟下午茶减$10)

呢度嘅蛋糕每日都唔同款,仲要全部都系自家制,卖晒就会冇,呢个芝士饼都几厚实,仲有脆脆地嘅饼底,而蓝莓酱系另外上,所以就算你唔钟意食蓝莓都冇有怕

咖啡我拣咗嚟自哥伦比亚嘅Tabi中烘焙咖啡豆,饮落口较fruity,有啲似葡萄、红酒、车厘子嘅味道,入口厚实,摊得越耐果酸香就更突出,餐厅仲提供埋咖啡干粉比我闻,可以一次过享受饮同闻嘅滋味,仲讲解咗一次俾我听点样饮,另外比咗杯清水我漱吓口,确保品尝到咖啡豆最纯最真嘅味道☺️️,呢个服务真系一流

感谢 hinsonfoodhk
2021年6月8日点评

用餐日期:2021年5月

查看过Coffee + Space的旅行者还看了

中国香港

去过Coffee + Space吗? 请分享你的经验!