房间/浴室设备系足够,但同一般4-5星级酒店就有些少落差,例如 body lotion等就冇提供,而有啲设备则需要向前枱索取,例如shaver。咖啡红茶系纸包即冲式,唔可要期望好质素囉。提供嘅施鞋系最唔满意嘅设备,薄薄纸皮式,唔舒服又易烂(但一向前台索取就即时送上新嘅一对,效率极高)。
酒店冇泳池健身室等设施,对嚟渡假嘅成年人,好似冇乜着落;餐厅全日服务,食物质素还可以,午餐下午茶都系快餐店形式,买飞交飞揾坐低睇号码去领取食物,但晚餐系有送餐服务,服务同食物质素都比日间嘅好;虽然话哩处有个咖啡小食店,不过一般都唔见佢营业。
(酒店以外嘅活动--所属集团响哩处设有颇具规模嘅教育活动中心,又有介绍生物大自然天文科学展览馆,亲子活动好理想;其实哩处有其他嘅活动项目,例如绳网历奇、小型赛车等,不过大部份日子都关闭,得个睇字,开放时间同点样参加嘅资料都好唔清晰。另外岛上建有太阳馆,系大小朋友嘅增长知识同埋活动好地方。哩处亦有个面积好大嘅马湾公园,林木花草茂密,有艺术装置点...酒店前台/餐厅等/清洁等职员态度友善,工作效率高(我房间出现去水倒灌嘅问题,打电话俾前枱后,好快就嚟修整并清洁妥当)。
(酒店以外嘅活动--所属集团响哩处设有颇具规模嘅教育活动中心,又有介绍生物大自然天文科学展览馆,亲子活动好理想;其实哩处有其他嘅活动项目,例如绳网历奇、小型赛车等,不过大部份日子都关闭,得个睇字,开放时间同点样参加嘅资料都好唔清晰。另外岛上建有太阳馆,系大小朋友嘅增长知识同埋活动好地方。哩处亦有个面积好大嘅马湾公园,林木花草茂密,有艺术装置点缀其中,系放慢步伐嘅好地方。沙滩方面景色好靓(沙滩响疫情下关闭),海上有线条幽美嘅青马大桥,尤其系响夜晚,桥上串串灯光,点亮响黑鼆鼆嘅海上,加上浪潮声音,气氛浪漫醉人。岛嘅另一边有弃置嘅废墟,人去楼空嘅环境,已成为旅游马湾打卡嘅热门地方,响哩处静坐沉思发吽哣亦唔错。)
总括,大朋友要偷闲舒适咁休息一下,或者带小朋友嚟亲子活动,挪亚方舟酒店系个好选择。我会再去 (其实唔系头一次去啦)。更多
显示较少