“韩国牛乳界称王,人气甜品百味堂”
Baekmidang的点评

Baekmidang
香港排名第10,754 (共15,890家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年3月8日点评 通过移动设备发表

餐厅:百味堂 (尖沙咀)
地址:尖沙咀梳士巴利道18号Victoria Dockside K11 Musea B2楼B225A号舖

K11 MUSEA重开之际,作为「伪术界」先锋嘅我,即刻去咗买嘢、食嘢同打卡。有信心咁快就去,系因为知道佢哋做咗好多嘢去应对今次嘅名潮食馆肺炎群组爆发,相信佢哋喺防疫方面嘅努力系唔会白费嘅,而最重要梗系每个人都做好自己嘅个人卫生啦,除咗食嘢阵真系要戴好口罩、勤洗手同搓手

呢间位于K11MUSEA B2层嘅百味堂,喺韩国有名有气嘅雪糕甜品店,有接近60年历史,佢哋由农场直送嘅有机牛奶雪糕正正系店舖嘅生招牌

今次就试咗佢地两款甜品做下午茶:
黑朱古力牛奶雪糕 $68
士多啤梨tiramisu $45

牛奶雪糕唔算大杯,但系黑朱古力同牛奶香就超浓郁,每一啖都食得出牛奶嘅细腻香滑,牛奶同黑朱古力酱同醉粒互相扣连,甜苦配合得好好,虽然有啲贵,但时不时食返杯都喺一种享受

士多啤梨tiramisu以淡淡士多啤梨味嘅cream做主导,中间加入士多啤梨脆粒同果肉,仲食得出蛋糕层,睇吓佢嘅卖相几精致

依家买杯装雪糕仲有买一送一,可惜食完临走果阵先见到,唯有下次先嚟食过啦

感谢 hinsonfoodhk

查看过Baekmidang的旅行者还看了

中国香港

去过Baekmidang吗? 请分享你的经验!