“地中海美食此中尋”

提供送餐服务
香港排名第52 (共15,739家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年6月14日点评 通过移动设备发表

尖沙咀美食,随街都可以数到三五七间,赫德道口,好似酒吧咁嘅感觉餐厅,原来系地中海式口味,咁我地入去食咗个下午茶,坐低叫咗个三文鱼吞拿鱼串烧,上枱时成串我哋逐粒逐粒攞落嚟食,可以慢慢品尝,同埋感觉真系好有情调,再加埋啲酱汁,都系喺个架上面慢慢一点一滴,咁倾下偈净系呢一串串烧都去咗半个钟,

三文鱼意大利饭,意大利饭嘅酱汁,唔使讲都系好丰满嘅!加埋件香煎嘅三文鱼,我哋分开两份食, 都好有睇头,呢个值得推介,同埋烧得啱啱好亦都唔会太干。

再加个意大利棘肉香肠薄饼, 真系薄饼啲中嘅薄饼,薄到脆嘅饼,一片咁薄咬落去卜卜脆种口感,绝对唔系一般口感油腻芝心批,亦唔系薄饼又唔系薄个种,系薄到比一般嘅薄饼更薄嘅薄饼,重有香棘口感,香肠味,加埋酱汁爽脆。

仲有叫两杯冰冻柠檬茶,一个下午茶算系咁啦!

用餐日期:2021年6月
感谢 Z6136WLalexl

2021年4月11日点评 通过移动设备发表

Hi个tea,无谂到酒吧的餐厅有咁多特色美食!和朋友倾倾心事,环境令人舒服。
店长推介左海鲜拼盘串烧,相机忍唔住食先,摆设好得意,一串大大串挂钩再配有三色辣做配搭,三文鱼,鸡肉,点上个汁,口感适中。
Pizza 必试BSP,薄薄的皮,脆脆的,有多种配料,喜欢橄榄的人必试,配搭清新。
Tacos-chipotle chicken 墨西哥就去唔到啦,只好起餐厅品尝地道美食,薄薄的皮包含鸡肉同特色酱汁,一口把佢食晒。
酒吧少不了Mojito,我的最爱饮品,薄荷叶加柠檬真系绝配。忍唔住叫多个Golden Tempura Prawn配酒,炸到好香口啲虾,再加上酱汁,真系3只太少喇!

感谢 3,344,520
2021年4月5日点评 通过移动设备发表

餐厅位于赫德道及漆咸道北交界,星期六下午时间有很多外籍人仕饮酒聊天、另一边厢有情侣谈心,餐厅播放着轻快的音乐,很chill很有气氛。

墨西哥夹饼 - 水牛城辣牛肉 | $65
夹饼一份有两件,上面有沙律菜、牛肉及沙律酱。水牛城牛肉切成一粒粒,比较辣、沙律酱上也有些辣椒粉,辣到朋友吃不下,由我吃了两件。夹饼加了生菜丝,辣得来带点清新蔬菜味道。

墨西哥脆玉米片 - 水牛成辣鸡肉 | $78
整道菜色颜色丰富,有绿色的牛油果酱、红色紫色的墨西哥脆片。墨西哥脆片沾上沙律酱及辣鸡肉丝,辣辣地好正,牛油果味道清又香。

BSP pizza | $148
大pizza切成八片,份量十足。比萨有烟肉片、辣香肠、蘑菇、洋葱、橄榄等。Pizza 为薄批,批底及批边整得够薄脆,烟肉片不太肥,食落香口。

海鲜拼盘串烧 | $188
串烧有吞拿鱼、三文鱼、大虾、猪肉及青红椒洋葱等,底下有四块Pita bread。两款鱼烧过但仍然滑溜,不会烤到全干身,青红椒等蔬果留有水份,加些水牛城辣酱更加惹味。

西班牙油条 | $68
忘记了要求后上,与主菜同一时间上枱一份有六条油条,油条揸得好脆,外面沾满了砂糖,吃起来甜甜的。

感谢 siuling1223
2021年4月2日点评 通过移动设备发表

朋友食过这新开餐厅,觉得挺不错, 便今日相约朋友一试。 餐厅颇大,环境舒适开扬。 我们被安排坐于落地玻璃旁, 可欣赏一下街境。 每人有一小片面包,沾上牛油,软糯好味。 白酒煮青口,调味很好, 酱汁以白酒和番茄制成,都几香浓yummy 烘过的蒜蓉包很香,正!

BSP 配料很丰富,有香肠,蘑菇,辣肉肠,洋葱,芝士,饼底薄薄的,很香脆。

呑拿鱼 三文鱼 大虾串烧 很巨型的串烧呢,非常吸睛love 三文鱼 呑拿鱼厚肉,食落满口油香, 好正呀!虾肉弹牙 有两块软糯薄饼,沾上辣椒酱,like

烤鸡柳配小红萝卜 芥末忌廉加爽口什菌 鸡柳入味,以为肉质偏白会好嚡,但又冇㖞。 所配的类似豆泥或薯蓉,加上芥末忌廉, 芥辣不会呛喉,味道不错。

食西餐,当然要点一杯冰冻啤酒啦,HH平$30 love Boxing girl first blood

感谢 chowmemo
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文
2021年4月2日点评 通过移动设备发表

呢间OPA-BAR位于尖咀赫德道,店舖环境都算唔错,这间餐厅食嘅嘢都好特别款式都好多有创意,地方都算好大好宽松,坐落感觉都好舒适,同时去嘅装修摆设都好特别,真系唔错!
海鲜拼盘串烧
吞拿鱼,三文鱼,大虾,水牛城辣椒酱
呢款拼盘卖相真系好特别,吊住整串串烧都好吸引,
这一串海鲜拼盘闻到好香好惹味的味道,一次过可以食到唔同款式嘅食物,真系非常之正,去嘅食物都好有水准,味道又特别,配有两款酱汁泥调味,配合唔同客人嘅口味,真系好细心!
传统海鲜意大利饭
去嘅海鲜意大利饭,卖相都唔错,意大利饭上面放咗金黄色嘅脆脆,令到意大利饭唔同哂,金黄色嘅大虾味道好惹味,食入口好有口感,去嘅意大利饭软硬适中又有口感,加埋去嘅汁味道好好味!
白酒煮青口
青口好香嘅白酒味道,尤其是去煮嘅汁液味道好特别好惹味,令到青口味道特别好味,青口食入口感觉都唔会韧,去嘅汁液用来点去嘅自制多士,食入口感觉好好味道,真系好有水准!
我叫咗两杯饮品Mocha latte同埋snowball ,饮品都好有水准,呢杯Mocha latte饮到入口味道都唔错,味道十分之浓郁恰恰好!
*价钱一般,食物都好有特色,又去唔到旅行,都可以食到特色嘅食物,我觉得唔错之选*

2  感谢 keke09080908

查看过Opa Mediterranean Bar and Bistro的旅行者还看了

去过Opa Mediterranean Bar and Bistro吗? 请分享你的经验!