“亲和艺术西餐菜,创建餐厅分享爱”
M zone的点评

M zone
香港排名第10,743 (共15,895家美食)
2021年4月5日点评 通过移动设备发表

餐厅:M Zone 亲和艺术 (尖沙咀)
地址:尖沙咀漆咸围9-11号若璠阁地下

因为家庭嘅巨变,带比呢个屋企入面嘅人不一样嘅经历同成长,造就成一个亲密又有连结嘅家庭,喺2018年一家人开始咗呢间餐厅—— @mzone_cafe ,希望将呢一份爱带到去餐厅入面同每一个客人分享

门面一个大大嘅「Love」logo,加上餐厅里面一个大大嘅「爱」字,唔知你又能唔能够感受到呢一份厚爱呢?

今次同朋友朋友叫咗几款食物:
柠檬大虾沙律 $98
香煎带子蟹肉黑松露饭 $118
芝士香草鸡扒汉堡 $118

唔知你钟唔钟意食柠檬,我就系一个成日食柠檬嘅人,三只炸至金黄嘅大虾放咗喺一片片嘅柠檬上面,成只大虾连埋柠檬放入口,柠檬嘅清新加上大虾嘅滋味又真系几match几好食

先将带子煎香,再蘸粉油炸,整齐咁放咗喺饭嘅上高;黑松露香本身冇咩特别,但系加埋蟹肉同埋捞匀碟边嘅芝士碎同七味粉就惹味好多

香脆嘅面包,夹住铺满熔岩芝士嘅原块嫩口鸡扒、蕃茄片同埋生菜,同朋友一人一半,一齐分享「芝」味,另外仲可以拣原味或者辣味嘅脆炸薯条,一边食一边倾偈,简单嘅一餐顿时都变得丰富咗好多

感谢 hinsonfoodhk

查看过M zone的旅行者还看了

中国香港

去过M zone吗? 请分享你的经验!