香港
发布
收件箱
搜索

“买二送一”

美心西饼(贸易署店)
香港排名第53 (共183家快餐小吃)
周围地区: 油尖旺区
周围地区: 油尖旺区
2019年9月3日点评

一知道美心西饼面包买二送一 即刻走去买定做早餐先

肉松面包糯米糍($9.5)大大个面包 表层布满肉松碎 面包香滑软熟 打开之后有一大旧麻薯 口感烟靱 两者夹住黎食 咸香咸香味 一流呀

芝士粒牛乳包($9)表面呈饼形并报满芝士粒粒 芝士粉亦沾满左面包表面 食洛口芝士味浓郁 继而牛奶味有后劲 软熟既面包 一试爱上

最后 法兰克福肠仔包($8)
外表呈现楼纹状 肠仔咸香 唔会过咸 加上面包既甜味 可以中和肠仔既咸味 算不俗

感谢 tammyfung

2019年8月28日点评 通过移动设备发表

美心西饼最近有只期间限定士多啤梨味迷你卷蛋,虽然叫迷你,其实算正常端士卷大小,刚出做优惠十六蚊从未见到过,到做返正价廿二先出现已无唛冲动,不过有人买到嚟梗系照食。

首先依几年食美心,都未有中蛋壳,蛋糕质感明显比以前做得幼滑,个cream有惊喜,竟然咬到一粒籽,加上味道真系好接近熟透鲜士多啤梨,唔系果酱,相信真系有加到少量果肉。

对佢嚟讲依个价钱肯落鲜果已是难得,近年出品味道上确实有进步,同集团另一品牌成反比,但技术上有待进步!

好似软心卷就大大卷,刚出时仲有好几只味,当时食过牛奶味,cream牛奶味超香浓,觉得好食,但外表软趴,中间有时会有已融化嘅感觉,切件之后要攞起都难,到宜家只余两只味,但现金优惠价都要$58真系好难俾得出手。

当然都有例外,另一只芒果味就普通好多,用普通cream加芒果果冻,唔系果肉,就两方面都觉失望。

与其试新野,有时新系觉得食返原味算,之前行过现金价十四蚊,仲焗到有纹梗型,都系饭后甜品姐。

感谢 angelwong1112
2019年8月26日点评

美心西饼每一期都会推出不同的生日蛋糕。较早前是坏蛋掌门人,而今期就有大富翁系列和蜜瓜水果系列。用恒生送卡付款都会有优惠。

感谢 DanielTravel21
2019年8月5日点评 通过移动设备发表

大集团品牌,当然要有靓招牌。
美心西饼,靓靓靓靓。代言人靓,西饼外型也靓。
回正提,味道可以,外型可以,赞。

感谢 281wing
2019年8月2日点评 通过移动设备发表

因为今次有朋友生日,所以我要买一个蛋糕俾朋友食,美心既蛋糕都几平下。所以我自然去美心买,个黑森林蛋糕几好食,只系唔系好够浓味,几甜。

感谢 chigorxd

查看过美心西饼(贸易署店)的旅行者还看了

去过美心西饼(贸易署店)吗? 请分享你的经验!