“下午茶”
南记粉面的点评

南记粉面
香港排名第929 (共15,566家美食)
菜系: 中餐
周围地区: 中环
周围地区: 中环
2016年9月2日点评 通过移动设备发表

下午两点零钟去到,都几多人,此面家系买票先,然后等叫号码,我叫咗鱼疍粉,嚟到都几大碗,食落啲鱼疍爽脆,粉质软滑,几好!

感谢 Roam808773

2016年8月16日点评

点解叫做穷人恩物,因为就咁叫碗单并米线都只系廿零蚊,
想丰富啲叫碗小窝米线咩料都齐晒,都只不过系30零蚊。
韮菜、芽菜、腐皮、肉碎索晒个汤嘅精华,入晒味。
最钟意食个春卷,炸到脆脆地,就算浸住汤都唔会咁快变软变腍。
米线嘅份量系好多,食唔晒一碗既可以叫小米线减$1咁多

感谢 Mushroom225
2016年7月26日点评

-春卷和辣酱是他们自家制,味道很好
-粉面好便宜,双并单并都不用HKD30
-食了后令人常常想念
-打边炉都可以买一点生春卷回家,还会送辣酱

感谢 yokowaiwai
2016年7月19日点评 通过移动设备发表

每次到南记春卷河(即鱼肉春卷,唔系炸d) 系必选嘅,因为其他粉面店都冇呢样野。虽然汤底只得咸味,但胜在快靓正,简单一餐。比较失望系而家已冇冬菜供应,少了一分特色。

感谢 Keung_On
2016年7月7日点评

很喜欢南记的酸辣小锅米线加腩肉和春卷,味道好,份量多,十分抵食。
但吃后会很口渴,应是加入不少味精,而且汤底亦颇肥腻,所以只会偶尔吃一次。

感谢 Wong H

查看过南记粉面的旅行者还看了

去过南记粉面吗? 请分享你的经验!