去咗个 staycation,都有少少不幸。首先一晚嘅住宿包咗一个tea,一餐晚餐同埋一餐早餐。未讲入正题先讲佢哋嘅职员全部都好专业有礼,下面所讲嘅嘢佢哋都有好好咁处理,只系我真系太不幸。首先系个tea,由送入房食嘅tea set变为tea buffet,唔期望有咩好嘢食,有啲似学生时代开party嘅𠮶啲嘢,三文治呀,肠仔呀,意粉呀,炒饭呀咁,仲要揾块成部电视咁大块嘅隔板隔住,其实几好笑。咁食完跟手入房,发现我book房系俾3个人钱,但房入面啲用具配套全部都系二人份,下下都要打去问人攞,好似牙刷拖鞋咁,其实系咪book房部门同house keeping有夹下就可以避免呢?我一个下昼都打咗三个电话去要嘢,我都打到唔好意思。到夜晚食晚餐就系房食,约咗7-8pm,送上黎时其实都差唔多8点,但佢无迟到都无问题,但就送错咗嘢饮,仲要日头电话同我落单,check in又再对一次都错,不过小错误唔好烦人哋走黎走去换就算喇,但其实啲嘢食一般之余仲要唔太热,系喺房食自由啲又唔使顾黎顾去几happy。跟住就事情来了,食饱饱睇阵电视就梗系冲凉训觉,两母子入去搞完一大轮突然大叫,走入去一望心谂唔L系呀,酒店...去咗个 staycation,都有少少不幸。首先一晚嘅住宿包咗一个tea,一餐晚餐同埋一餐早餐。未讲入正题先讲佢哋嘅职员全部都好专业有礼,下面所讲嘅嘢佢哋都有好好咁处理,只系我真系太不幸。首先系个tea,由送入房食嘅tea set变为tea buffet,唔期望有咩好嘢食,有啲似学生时代开party嘅啲嘢,三文治呀,肠仔呀,意粉呀,炒饭呀咁,仲要揾块成部电视咁大块嘅隔板隔住,其实几好笑。咁食完跟手入房,发现我book房系俾3个人钱,但房入面啲用具配套全部都系二人份,下下都要打去问人攞,好似牙刷拖鞋咁,其实系咪book房部门同house keeping有夹下就可以避免呢?我一个下昼都打咗三个电话去要嘢,我都打到唔好意思。到夜晚食晚餐就系房食,约咗7-8pm,送上黎时其实都差唔多8点,但佢无迟到都无问题,但就送错咗嘢饮,仲要日头电话同我落单,check in又再对一次都错,不过小错误唔好烦人哋走黎走去换就算喇,但其实啲嘢食一般之余仲要唔太热,系喺房食自由啲又唔使顾黎顾去几happy。跟住就事情来了,食饱饱睇阵电视就梗系冲凉训觉,两母子入去搞完一大轮突然大叫,走入去一望心谂唔L系呀,酒店会咁架咩?个衰仔想浸浴缸,谂住较水俾佢浸,一开水啲水系泥黄色嘅,谂住可能系啲喉旧,开耐少少水会清返,点知开足几分钟都依然,连洗手盘都一样情况,咁成个下昼我哋咪一直都用紧泥水洗手?哩个情况又要打去front desk揾人上黎搞搞佢,点知个技术人员黎到睇咗阵都唔得,个值班经理就打黎话同我哋换房,当时已经系零晨一点,好,照换。手忙脚乱地pack好嘢换好房,谂住开电视睇,点知个电视开唔到,无电到,why me?算喇,好攰喇,我唔想再打电话喇,放弃直接去打机睇youtube算。到第朝起身,食早餐buffet,终于有返啲开心嘅感觉,终于似返住酒店应有嘅嘢喇,食得好鬼饱添。食完上房hea多阵就check out喇,咁就玩完2日1夜staycation,下次如果再玩都要谂间新啲嘅酒店,起码有啲位可以打下卡,同埋旧酒店始终都有啲伏。更多
显示较少