香港
发布
收件箱
搜索
4天前点评

我们一家四口入住,有配合我们需求安排连通房,房间舒适,接待人员服务不错,但如果希望搭捷运系统为主要交通工具,不适合住这家饭店。

感谢 carolchen820
TheRoyalGardenHotel,香港帝苑酒店 的 General Manager,回复了这篇点评回复时间:3天前

尊敬的客人:

非常感謝您對我們作出意見,我們會不斷作出改善,以滿足客人的需求,並期待您和您的朋友再次光臨。

帝苑酒店總經理

呢次住既原因系同朋友庆祝生日,但由check in已经系一个失望既开始,当日check in 客人吾多,但吾知点解好慢,企系度等左好耐,当轮到我个阵,我前面个个职员倾紧电话,但隔离有2个职员当时冇野做,都冇主动叫我过去check in 最后我就行去佢地度问佢可吾可以帮我check in先ok,之后上到房,厕所入面竟然有蟑螂,我就打电话去operator,职员态度冷淡 只系将电话转去前台部,但系响左好耐,前台部都冇人听就收左线。岀去食完饭返黎再同前台部讲,佢问我地需吾需要转房,因为当时已杀左蟑螂,所以冇选择转房,佢话会同经理讲返,但一直冇收过经理任何处理方法。当日我地有买生日蛋糕,雪左系in room dining,因为我地当时冇带火机,就叫in room dining职员借,佢就要话要问operator借,但我打去operator 职员又想将电话转到in room dining,我就话系你同事叫我打电话俾你,点解你又将我电话都俾返佢地,佢就解释话因为我地呢度真系冇火机。咁点解佢吾可以将我既信息转达俾in room dining同事?只系一个咁简单既要求都你推我让咁。然后到晚上 我朋友训训下俾野咬,只脚红哂,卫生问题令人质疑,但都已经废事再通知返酒店职员,因为反正都吾会有任何回复。

感谢 vincentng111
TheRoyalGardenHotel,香港帝苑酒店 的 General Manager,回复了这篇点评回复时间:3周前

2019年9月13日的点评

第一次买帝苑既双黄白莲蓉月饼送比男朋友屋企人,以为系酒店出品,一定会有保证。点知…琴晚去男朋友屋企提早庆节,食完饭男朋友屋企人就话一齐试下,一打开个月饼盒就见到有2个月饼上系”帝苑”,另外2个就系”中秋月饼”。重点系个月饼包装袋都唔一样,”帝苑”个2个有印帝苑酒店logo,另外个2个就无…然后仲比男朋友屋企人笑话系咪我偷偷地换左其他杂牌既月饼入去,气氛超老尴!搞到我系未来奶奶面前比人笑,真系多谢哂你地

感谢 lail1990
TheRoyalGardenHotel,香港帝苑酒店 的 總經理,回复了这篇点评2019年9月14日已回复

尊敬的客人:

非常感謝您對我們作出意見,我們會不斷作出改善,以滿足客人的需求,為了解更多並深入調查事件,敬請閣下可電郵當值經理: dutymgr@rghk.com.hk 以便跟進,並期待您和您的朋友再次光臨。

2019年8月14日的点评 通过移动设备发表

食自助餐,除左食多元化既食物款式外,环境都好重要。帝苑酒店今期的自助餐环境以樱花做布置,一边进食,一边享受春意满满的环境,非常写意。
餐厅冰镇海鲜水准不错,雪花蟹脚有微咸的海水味,没有霉或削的口感,肉质鲜甜。三文鱼有光泽、油脂分布均匀,入口新鲜有鱼油香,最重要系不算薄切。
热食中,海南鸡饭相当不俗。肉质嫩滑,鸡皮爽弹,有啖啖香茅味。饭加入斑兰叶、香茅及鸡油等煮成,香味几重而唔会太油,饭粒唔会黏成一团,粒粒分明。
甜品选择有二十多款,水准不俗,有配合樱花环境的粉红色朱古力喷泉;粉红荔枝布甸、樱花冰皮卷、樱花绿茶幕丝,打卡一流!我自己心水之选系即叫即制的班兰味朱古力香蕉pancake,配上云呢拿汁及酒店招牌蝴蝶酥同吃,非常过瘾。

感谢 Exploremorewithleung
TheRoyalGardenHotel,香港帝苑酒店 的 General Manager,回复了这篇点评2019年8月14日已回复

尊敬的客人:

非常感謝您下榻帝苑酒店並我們作出讚賞,我們會不斷作出改善,以滿足客人的需求,並期待您和您的朋友再次光臨。

TripAdvisor 中国会员
2019年8月12日的点评 通过移动设备发表

入住日期:2019年8月
旅行类型: 全家游
TheRoyalGardenHotel,香港帝苑酒店 的 总经理,回复了这篇点评2019年8月13日已回复