「黄埔天地 x 姆明75周年圣诞光影奇缘之旅」 你地知唔知除左 #圣诞老人 系 #芬兰... 查看更多
两兄弟第一次去 KidzTech 游乐场,玩到唔愿走。
超多设备俾小朋友放电,最爱大沙池,入面仲有大量工程车&堆沙工具!波波管啱晒好奇宝宝湜弟。呢度仲有Lego区、大积木区、幼儿玩具区等。仲可以揸高卡车,可惜我地今日唔够时间。至于,勇敢小孩一定要玩彩色攀网,澄兄就... 下次再试!
「黄埔天地 x 姆明75周年圣诞光影奇缘之旅」
你地知唔知除左 #圣诞老人 系 #芬兰 住之外,原来己经 75岁 既 #姆明 都系住系芬兰黎架。颖霖妈妈细细个睇左< #小肥肥一族>呢套卡通片就爱上左呢只 肥肥地既河马喇。
知道呢个圣诞节姆明带晒佢班好朋友走出姆明谷,黎到 #黄埔天地,庆祝佢地75岁生日!仲 #神还原 返芬兰森林入边姆明谷 的 #经典场景,有 5.5米高圣诞姆明屋、锥形水边小屋、河边木桥.....等香港既朋友仔都可以睇黎到姆明谷影下相打下卡。零距离 咁探索姆明谷 的梦幻意境,感受一下北欧浪漫既圣诞色彩。妈妈我咁钟意佢地,紧系带埋颖颖黎同佢地打下卡,Selfie 一下喇。
黎到姆明谷紧系第一件事黎到姆明屋揾姆明、姆明妈妈 同埋姆明爸爸 喇,原来除左佢地三个 #歌妮,#亚美 同 埋 #树精 佢地都黎左呀,仲己经同姆明屋换晒圣诞装饰,彩色既圣诞树 上面有闪闪下既金色闪烁灯饰,飞雪铺满左红蓝色既圣诞姆明屋同埋水边小屋,环镜靓到好似去左 #北欧既童话世界。
系姆明屋同埋水边小屋中间,姆明一族用左金光闪闪既LED灯饰同埋树枝编织左一条浪漫既星光拱形隧道。隧道加设左既投射同埋互动既光影技术,当我地行过拱形隧道既投影画面时,地下既投影画面仲会有唔同既奇幻效果。同另一半黎浪漫打卡真系又甜又冧又温馨。
最后紧系要黎揾埋 #史力奇,原来史力奇同埋姆明去左聚宝坊成日倾心事既河边小桥上面,唔通史力奇又要去冒险?快D 一齐黎河边木桥揾埋姆明同史力奇打卡喇。
活动日期:
由即日到2021年1月3日
地点:
#黄埔天地黄埔号
#圣诞商场装饰
#圣诞亲子 #圣诞亲子好去处 #christmas #merrychristmas #happychristmas #hongkongchristmas #hongkongxmas #亲子 #圣诞快乐 #圣诞好去处 #圣诞节 #圣诞假期 #CoolHKG #打卡
#颖霖周围游 #颖霖带你去打卡
星期日往黄埔逛街及吃饭,来到这个黄埔最大的商场,商店及餐厅种类很多。逛逛Aeon日式超市及百货公司,很多实用又有质素的商品。