“永远有好多人喺门口等外卖”
荣式烧鸡扒的点评

荣式烧鸡扒
香港排名第803 (共13,891家美食)
菜系: 中餐
周围地区: 大佛口
周围地区: 大佛口

永远有好多人喺门口等外卖, 试过堂食都好快有位 。食过一次就上瘾嘅鸡扒,每次都要叫鸳鸯。又可以食之煎可以食炸。 次次都食到好饱好满足。

感谢 LiuA141

当荣式仲系喺晏顿街开嘅时候已经帮衬过 果阵最留下深刻印象嘅食物唔系鸡扒 而系章鱼莲藕饼 果阵食过真系好好味 之后出国之后就无机会食到
最近回港再去 发现搬左去隔离兰杜街 谂住去回味以前嘅藕饼 点知 水准大不如前 鸡扒细细块不特止 藕饼面果层粉 口感很不好 加上涨价很多 所以有点失望 最好味嘅系饭上面嘅葱油 佢令我为呢餐饭 加返少少分....

感谢 smallcar10

帮衬咗好多年,佢个鸡扒同藕饼最特别,因为鸡扒系落咗黑椒煎嘅,而且配上碟头饭。好有香港平民味道,虽然肉质比以前薄咗,但系味道黎讲仲系不错的

感谢 TiffN8
2019年8月28日点评 通过移动设备发表

很久以前,这间还没有名气时,鸡扒鲜味肉厚。
久违了,餐牌多了选择,但美味不再。
点了肉酱拼鸡扒,肉酱近乎没有肉粒,鸡扒又干又薄。
食完算饱。

感谢 live2seehk
2019年8月21日点评 通过移动设备发表

你会以为烧一块鸡扒,
可以有几好食,
有几叫人回味再三?
但你看到他们门口的长龙,
就明白为食的人不介意等。

感谢 Tomaz

去过荣式烧鸡扒吗? 请分享你的经验!