“满足安心Set dinner !”
Forte的点评

Forte
香港排名第174 (共15,292家美食)
菜系: 亚洲料理, 各国料理, 酒吧餐
用餐选择: 早餐, 自助餐
周围地区: 观塘区
2020年3月20日点评 通过移动设备发表

最近疫情关系,我地都少左出街食,但男朋友生日,都要出街轻松下,食餐好既!:D
之前黎过呢度食buffet,觉得好正!所以今日再黎食过!不过唔系buffet,而改左系set dinner ,大家都食得安心!☺️

一入酒店大堂就会有职员探热,确保食客或住客健康。大堂同餐厅入口都有消毒搓手液,做足清洁!

酒店防疫措施做足,大家安心,加分!!

转左做set dinner,食物由职员送上,唔洗自己拎,其实都几舒服,哈哈!

刺身
有五款,甜虾、尤鱼、希灵鱼、三文鱼同吞拿鱼。刺身新鲜,无腥味,好鲜甜!尤其是希灵鱼,之前食过既都会有啲苦味,但呢个无腥,好甜同爽口!正!

海鲜盘
海鲜超多!有大虾、龙虾仔、蟹脚、东风螺、青口、蚬同鲍鱼等!超丰富!超吸引!
海鲜新鲜,清甜爽口!

劲!只鲍鱼成个柠檬甘大!鲍鱼肉好爽口弹牙!

蟹脚有少少咸味,因肉质够新鲜,起肉时唔会痴住啲壳,啖啖肉,正!

沙律
右边既柚子沙律有惊喜!个汁应该系泰式酸辣酱,捞埋酸酸甜甜,好开胃!

蘑菇汤同毛花果雪梨中汤
个中汤好多料!食落好甜,系发自材料既甜味,完全无落味精!疫症下润喉一流!超正!

主食

叫左个纯种韩牛1++西冷set
超超超好食!呢个一定要食!
叫左五成熟,肉质超稔,超juicy!虽然佢有个汁同成十款既调味,我地完全无落,因块扒好靓,唔洗点调味已劲好好食!

粉红色既肉,好吸引!脂肪比例好好,咬落去好多肉汁同牛既香味!加上牛既油脂好香,令到块扒更稔,更香,口感同味道都一流!无得弹!

$358 set
扒类同薯条都可以任食!估唔到酒店都可以任食扒!正!有西冷、肉眼、T骨、牛柳同牛仔骨等。钟意食牛既你真系唔好错过!食多一两块就返本,好高质!

澳洲谷饲肉眼扒
厚厚一块!好香牛既羶香味,虽然系肉眼,但肥肉同筋唔会太多,食落好稔,啖啖肉,正!

T骨
呢个有骨,所以我地叫左熟啲,煎到好香,肉味都浓。

甜品
芝士挞细细个,一口刚好,浓芝士味!
好喜欢佢个香芋奶冻,好滑,好香香芋味!

超级满足既一餐!无论服务同食物都一样甘高质素!推荐推荐!

感谢 supplement815
Lhotel_GM,Forte 的 General Manager,回复了这篇点评2020年4月16日已回复

Supplement815, 您好!感謝蒞臨forte,並抽出寶貴的時間於貓途鷹網站予以評價。 我們非常高興得悉您對於本餐廳的任點任食晚餐及服務感到滿意,我們將會持續改進,同時維持卓越用餐體驗;希望在不久的將來能再次於forte歡迎您!

2020年3月20日点评

同朋友去咗观塘 L Hotel forte食semi buffet, L hotel富丽堂皇! 有阵阵好香嘅香薰味!
$358蚊已经包咗刺身拼盘,冰镇海鲜,沙律,薯条,甜品,饮品!
今晚嘅刺身有三文鱼好肥味! 刺身整体合格有余,不错呢。
而冰镇海鲜盘有,冻虾,长脚蟹,冰镇鲍鱼,青口,大蚬,小龙虾! 最惊喜嘅就系冰镇鲍鱼,超级爽弹,入口弹牙! 冻虾爽甜,蟹脚鲜味,带点海水味!
主菜纽西兰顶级牛柳, 顶级果然是顶级!非常嫩又带淋, 肉味都几香浓!
朋友叫咗澳洲谷饲牛肉眼扒, 带有口感!肉质层次丰富, 最正嘅系可以无限量添加, 钟意食牛不得了!
最后还包埋甜品有生果 and brownies, 超丰富呢

感谢 lauh247

Lau H, 您好!感謝蒞臨forte,並抽出寶貴的時間於貓途鷹網站予以評價。 我們非常高興得悉您對於本餐廳的任點任食晚餐及服務感到滿意,我們將會持續改進,同時維持卓越用餐體驗;希望在不久的將來能再次於forte歡迎您!

2020年3月19日点评 通过移动设备发表

今天一行10几人到餐厅晚餐,疫情下餐厅做得很好,每个员工都戴口罩(基本)每一台客都会保持距离,唔会坐得好密,主动提供湿纸巾清洁双手~原本嘅半自助晚餐转左为点餐送上台,有刺身,长脚蟹,龙虾仔,靑口,冻鲍鱼⋯⋯好鲜甜份量都好足够主菜仲要系任食!对于我哋劲钟意食牛嘅人系超正!好味道!餐厅服务非常好,员工久唔久会走过来睇吓有冇咩特别需要

感谢 sammimoma

Mr.Ma, 您好!感謝蒞臨forte,並抽出寶貴的時間於貓途鷹網站予以評價。 我們非常高興得悉您對於本餐廳的任點任食晚餐及服務感到滿意,我們將會持續改進,同時維持卓越用餐體驗;希望在不久的將來能再次於forte歡迎您!

2020年3月13日点评 通过移动设备发表

新一年新开始,奖励下自己食好少少,今次就黎咗位于观塘如心艾朗酒店的 Forte 品尝高质晚市套餐

餐厅门外特别设有两款消毒喷雾机供客人使用,确保卫生!内里装修摩登时尚,楼底极高,空间感十足,非常舒适

Forte一直都系采用半自助晚餐形式的,但由于最近疫症问题,暂时改成晚市套餐形式。客人只需选择主菜便可,餐牌里有十多款选择,牛扒、鸭胸、烤鸡、海鲜,款式应有尽有,总有一款啱食。而餐厅最近主打的就是日本鹿儿岛A5萨摩和牛,当晚我地都点左两客

刺身拼盘
点餐后不久侍应便送上日式刺身拼盘,吞拿鱼、三文鱼、甜虾等等生鱼片,色泽光鲜,新鲜甜美

前菜沙律拼盘
前菜拼盘有:日式八爪鱼、烟三文鱼、薯仔沙律、杂锦沙律菜配黑醋油。烟三文鱼好油润肥美,适合搭配沙律菜一同食用减低油腻感。

冻海鲜拼盘
之后仲有二人份量的冻海鲜拼盘,鲍鱼、小龙虾、蟹脚、鲜虾、东风螺,每款都数量充足,绝不吝啬。鲍鱼大大只,好新鲜;蟹脚够鲜甜;鲜虾好厚肉

餐汤
餐汤有中式或西式选择,西式:忌廉杂菌汤,中式:西洋菜汤,两款汤都各点了一碗。杂菌汤充满菇菌的香气,同时带有奶油香。西洋菜汤老火熬制,好足料,无添加味精,好够味

餐包
燕麦餐包及蕃茄香草包各有两件,香草包口感松软,餐包带有面粉香

A5萨摩和牛牛柳伴芝士焗龙虾
萨摩和牛用慢煮方式烹调,使得牛肉保留最鲜嫩的口感,店员建议五成熟,但我选择了七成熟。150g牛柳啖啖肉,脂肪比例少,品尝到嘅系浓郁牛肉味,齿颊留香

A5萨摩和牛肉眼伴芝士焗龙虾
肉眼部位脂肪比较多,增添多左份牛油香,牛肉味同样浓厚,肉质相对比较有弹性,非常出色。旁边嘅芝士焗龙虾质素不错配上色彩丰富的炒杂菜,减低左肉扒的油腻感,感觉健康

水果甜品拼盘
七彩缤纷的水果够晒健康,营养丰富,分别有蜜瓜、菠萝、蓝莓、草莓、红桑子等等,充满果甜香。另外仲有朱古力蛋糕同Panna Cotta意式奶冻,甜度适中,酒店级甜品为晚餐画上完美句号

Haagen-Dazs
最尾仲有Haagen-Dazs朱古力雪糕,大满足呢

感谢 cycyannnn

Cycyannnn, 您好!感謝蒞臨forte,並抽出寶貴的時間於貓途鷹網站予以評價。 我們非常高興得悉您對於本餐廳的任點任食晚餐及服務感到滿意,我們將會持續改進,同時維持卓越用餐體驗;希望在不久的將來能再次於forte歡迎您!

2020年2月23日点评

今日5人行食set lunch(因疫情无半自助)做紧买2送1主菜均一178。一入席已经好贴心问要热定温水,副经理monica主动介绍推广十分亲善有礼,食物质素用料新鲜,扒类生熟程度掌握适宜,该热的热该冻的冻,可想而知如果食半自助水准一流,侍应勤快,及时换碟上菜,整体超乎预期。回头己经推荐给亲友。

感谢 AMBER_SEA_ALICE
Lhotel_GM,Forte 的 Owner,回复了这篇点评2020年2月23日已回复

親愛的Amber,

我們很高興為您帶來一次愉快的用餐體驗,並特別對Monica的服務予以高度評價! 我們一向致力提供卓越的餐飲服務及重視客人提供的寶貴意見。

感謝您對forte的支持!期待您於不久的將來再次到來,品嚐更多美食及享受難忘時光。

查看过Forte的旅行者还看了

去过Forte吗? 请分享你的经验!