“天台餐厅兼酒吧🍸”
The Sky Bar的点评

The Sky Bar
香港排名第1,200 (共13,916家美食)
菜系: 海鲜
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角

|| 天台餐厅兼酒吧 ||

又系一间误打误撞入左去食既餐厅,本身想试新既台湾梳乎厘店,但系主食唔系好多款式既关系,就系朗豪坊四围游走左上黎顶楼假日八点左右系好多人,尤其系有唔少男士睇紧波,十点时系更加多人上黎饮野,出面同里面接近全满,环境气氛都唔错,食物质素亦有保证,整体会再回头
▪️ 海鲜拼盘(7/10)338
鲍鱼质感弹牙唔会韧身,有咸酱汁调味,龙虾、青口、螺、虾口感都系爽口,味道偏向清淡至于生蠔会比较重金属味,感觉未必个个会钟意,蟹肉亦带有些少雪味略为逊色
▪️ 香煎大虾 蟹肉 鱿鱼 黑松露忌廉长通粉(7.5/10)188
香煎大虾肉质不过不失,但有海鲜拼盘比较下肉质就无咁弹牙蟹肉偏向系蟹肉丝,仲有少量鱿鱼,黑松露忌廉长通粉几有惊喜,松露超级香浓,挂汁度唔错每条长通粉都好入味
▪️ 黑松露酱焗幼嫩羊架伴蕃茄芝士焗蠔(7.5/10)288
七成熟既羊架都依然几嫩,又唔会太羶而且有蔬菜串烧、几旧薯蓉同埋蕃薯蓉系底,另外既蕃茄芝士焗蠔,虽则蠔唔算好饱满,但系芝士味都还好
▪️ Bailey's Cappuccino(7.5/10)62 (Happy Hour)
呢杯Cocktail都几易入口,酒味同咖啡味都颇为均匀香浓
▪️ Ocean 55 (Happy Hour)
朋友饮既Mocktail,卖相都靓靓地既,主要系荔枝味,西柚味就反而唔多觉,而且会偏甜左啲
整体评分(7.5/10)

The Sky Bar (旺角)
地址:旺角亚皆老街8号朗豪坊13楼1号舖 (旺角站C3/E1出口)
营业时间:
星期一至四及日 15:30-01:00
星期五至六 15:30-02:00
#FoodieTWY旺角
#FoodieTWY香港
#hkig #hkfoodie #foodie #foodblogger #foodporn #foodlover #foodaholic #foodpics #foodstagram #instafood #topcitybiteshk #topcitybites #uhkfood #ufoodphoto #presslogicholiday #香港美食 #吃货 #相机食先 #一路食一路post

感谢 foodietwy

2019年8月24日点评

夜晚想揾地方饮酒但唔想咁大阵烟味,所以就嚟咗朗豪坊呢间吧。当晚仲有得任饮指定酒类都唔使$200,真系好抵,而且座位舒适,又有得掟镖。

感谢 RH1009
2019年7月15日点评 通过移动设备发表

每次想在朗豪坊挑选食肆,第一时间想到这里。
首先,这里坐得非常舒适;并没有很挤压的感觉。私隐度很高。
另外,食物质素亦很有水准。特别一赞是他们的炸鱼薯条。没有其他餐厅的厚厚的一层炸粉,包著没有味道的雪藏鱼柳。他们的炸鱼做法是先醃,再用煎炸的方式。

感谢 PPKY2018
2019年5月14日点评 通过移动设备发表

环境很舒服,有sofa位置,点了海鲜拼盘及牛扒套餐,热海鲜拼盘好好味,海鲜种类也很多,前菜泡沫牛油果吞拿鱼都好好味,卖相精美

感谢 cocot906
2019年5月12日点评 通过移动设备发表

hh星期一至日都有,60$劲大杯。
蠔238$六只,好新鲜好滑。
环境有大mon,有波睇,好多人睇波,
同层有好多野食,但呢间最多人排。

感谢 foodielaam

去过The Sky Bar吗? 请分享你的经验!