“炭烧香茅猪扒饭”

大叻越南牛肉粉餐厅

仲有一大堆椰菜垫底 中和番个油腻感❗️
份量仲要劲大碟 😳真系超抵食

感谢 Daholic F

2020年10月28日点评

我叫咗炭烧香茅猪扒饭($54),份量非常之多,而且食得出佢个炭烧味,啲皮仲有啲脆脆地添!佢另外仲会上多个酸辣汁,捞饭同埋捞鸡扒都一样咁好食。

感谢 kirbyandfood
2019年11月22日点评

此店十二时至一时许其门如市,今日有幸而至插针得座,起初想点生牛肉河,但见别人大大份的客饭也只五十多元,尚且一试炭烧猪颈肉饭。来的时候肉微暖,伴醒胃鱼露醋,惹味之余有炭香,天作之合的味道加上爽滑的肉片份量颇多,实在令人大快朵颐,而且配菜毫不马虎漂亮清新,是一顿均衡的餐膳,白饭大细刚好不多不少且有米香,各食材都令人没齿难忘。最后的热奶茶为饭滞的感觉打上醒神针,整顿饭$52在湾仔属中等价但胜在质高,怪不得顾客及外卖都骆驿不绝。

感谢 嘉龍 吳
2019年8月4日点评

每次来到这里,都是选了我最爱的炭烧猪扒饭。猪扒大大块,惹味之余,亦有炭火的香味!加上鱼露,十分美味!

感谢 PiggyC9
2019年4月5日点评 通过移动设备发表

发现一间越南野好似好平就入去试吓 环境唔算太好 以为会中伏 🤔 但嘢食竟然会有惊喜🤯 丝网春卷 夜晚叫一个餐会有两个丝网春卷送 一送上枱好明显睇得出系即炸 放咗几分钟入边仲系好热🤔 春卷皮十分松脆 😍唔系好似街边啲春卷外皮咁淋 好难想像一个送嘅小食竟然会咁好食 😛食完两旧根本唔够喉 如果可以额外再比钱叫几旧我都会比 当食完春卷嘢食就差唔多到 炭烧香茅猪扒饭 猪扒好香炭烧味 而且仲好大份 肉十分就爽口 🥳味道都十分足够 一食就无停口 十分推荐大家去食 饭上有配菜 捞埋饭食十分夹 炭烧香茅鸡扒饭 鸡扒相比起猪扒就较为逊色 🤭可能系猪扒太好食 食完猪扒再食鸡扒就唔算太有惊喜 鸡扒只属普通水平 但都好大份 都值得一试 企会比较推荐试左猪扒先 龙眼冰 +6蚊 龙眼冰只属普通水准冇乜惊喜 🤢我宁愿加冻柠茶冻奶茶算 整体来讲呢一间系几抵食 晚市$60左右有找需要加一 而猪扒真系十分之高质 如果夜晚经过可以试一试

感谢 kennethssuen

查看过大叻越南牛肉粉餐厅的旅行者还看了

去过大叻越南牛肉粉餐厅吗? 请分享你的经验!