“干净美味的港式大云吞”

沾仔记皇后大道店
香港排名第137 (共13,229家美食)
菜系: 亚洲料理
周围地区: 中环
周围地区: 中环
2019年5月5日点评 通过移动设备发表

#沾仔记 (中环)
中环皇后大道中153号兆英商业大厦地库
-----
云吞面-云吞加大($38)沾仔记ge云吞非常大粒 皮好薄 馅料由虾同猪肉包制而成 每粒入面都起码有三只虾 虾肉非常爽口 重点系无咩虾肠 好干净 令人食得好安心 面底亦非常弹牙 而且处理得好好 无乜碱水味 加埋少少醋同埋沾仔ge惹味辣椒油 一碗真系有d唔够食啊~
B仔整体评价:9/10个
B仔抵食程度:8.5/10个
B仔环境评分:7/10个
B仔味道评分:9/10个
B仔回头机会:10/10个
#swallowhongkong
跟住我一齐吞食香港啦!
#swallowcentral

感谢 Swallowhongkong
写点评点评 (227)

2019年4月8日点评

云吞面大大碗,云吞又大大粒,但吃起上黎,好像有些梖水味,叫米粉,又冇乜味,大扺汤头是冇味的,只贪其平。

感谢 fishchan2013
2019年3月22日点评 通过移动设备发表

去到中环食乜都比较贵!
沾仔记都系比较平既选择之一
以前中环做野都成日食
今次走开都食一次
云吞大大粒,好食!

感谢 mocheng
2019年3月5日点评

中环地道面店, 廉价之选
大大份够抵食完全系打工仔恩物
不过要搭枱同排队
最有惊喜系个菜 我自己食一碟都得 好惹味

感谢 KH77777
TripAdvisor 中国会员
2019年1月26日点评 通过移动设备发表

用餐日期:2019年1月

查看过沾仔记皇后大道店的旅行者还看了

去过沾仔记皇后大道店吗? 请分享你的经验!