“牛角饭,冇得输!”

牛角日本烧肉专门店
提供送餐服务
香港排名第437 (共15,642家美食)
菜系: 日式料理
周围地区: 屯门
周围地区: 屯门
2020年11月30日点评 通过移动设备发表

牛角入面我觉得最好食嘅就系牛角饭,
每次去牛角我都会食两碗
之前喺日本超级市场见到牛角出嘅牛角汁同埋紫菜,
谂都冇谂到就即刻买咗。
可惜喺屋企自己整根本就唔系回事☹️

另外一样我钟意食牛角嘅原因,
系食完之后件衫都唔会好大浸味,
证明佢个抽风系统都几坚

感谢 ryokowm

2020年10月19日点评 通过移动设备发表

今日打风,好多餐厅都唔开。见牛角有开,今日又竟然唔洗点排队,就去食个牛角lunch set。

烧肉定食 $95
牛角lunch set嘅烧肉定食真系几抵。每个set可以拣两款肉,我拣左肩脊肉同牛肋肉,拣左烧肉汁。朋友就拣左原味。

每款肉有四片。配烧肉汁嘅牛肉上面有芝麻,增添香味。

肩脊肉比牛肋肉明显好食好多,烧到半熟之后咬落去肉汁多好多,油香亦丰富好多。牛肋肉都有啲肉味嘅。啲牛肉就算唔点汁都好食。下次如果再食,会想睇下可唔可以两款肉都拣晒肩脊肉。

每个set都配昆布汤、迷你沙律、饮品同埋任食白饭。我地每set都加左$21将白饭改左香葱温泉玉子饭,好食好多,强烈建议大家拣呢个饭。

个香葱温泉玉子饭入面有温泉蛋、紫菜同埋葱。将所有野同啲饭捞埋一齐,蛋汁满布每粒饭,每啖饭都有紫菜同蛋汁,有晒咸味同鲜味,斋食个饭都好好食。

每碗饭都好大碗,食完一碗其实都饱。不过贪食嘅我食左两碗。

昆布汤淡淡地冇乜特别。

迷你沙律酸酸地,可接受但唔系好啱我口味。

饮品方面我拣左橙汁。佢附送杯茶都几好饮。

不过服务方面真系麻麻,我每次去九龙塘分店都觉得啲员工好唔主动留意食客嘅需要,我见其他食客同我一样,每次叫加饭或者埋单都要挥好耐好耐手先会有员工留意到。唔知系牛角特色,定系净系九龙塘分店系咁。

不过有样几好嘅系佢会比张「口罩纸」,跟住纸上面嘅instruction就可以折到尾二张图嘅图案,去放口罩。

感谢 poorstudentlovesfood
2020年9月16日点评 通过移动设备发表

牛角特选牛五品烧肉盛合 $135
牛角嘅lunch set 系抵食之选 今次就试咗特选牛五品烧肉盛合 有牛舌、厚烧牛舌、牛肋肉、肩脊肉同腹胸肉 拣咗烧肉汁 套餐仲包咗沙律、牛角饭同饮品 最钟意牛舌同厚烧牛舌 厚烧牛舌多咗一份爽口弹牙嘅口感 推介 另外牛肋肉同腹胸肉都好嫩又juicy 肉味香浓 不过肩脊肉有少少韧 捞埋牛角饭一齐食好满足

感谢 blissfulfoodiary
2020年5月31日点评

去亲牛角最期待既唔系烧肉而系雪糕
1行4人点选4组套餐套餐包昆布汤沙律牛角饭烧物小食饮品好抵食~~
牛角严选六品烧肉盛合($125)
牛肋肉四品烧肉盛合 ($159)
牛肋肉四品烧肉盛合 ($159)
和牛三品&牛角二品烧肉盛合($228)
必定要追加$12牛角雪糕加入黄豆粉同埋黑糖,完美配搭啊❤️❤️❤️❤️❤️好满足
牛角日本烧肉专门店
尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦3楼37B号铺

感谢 foodienethk
2020年5月27日点评

想揾平价望海景既餐厅,牛角(尖沙咀分店)就岩晒你啦不过提提大家 可以望到海景位既座位唔多嫁 要留意番

星期日经过尖沙咀 就决定系海港城食午餐,由于好耐冇食烧肉 就拣左牛角
仲好好彩比左个海景位我地,虽然因为系中午落左帘但隐隐约约都见到海景

如果晚上黎食 一路望住海景一路食烧肉 就系好叹wow 我地叫左假日限定—A餐「牛肋肉四品烧肉盛合」同B餐「牛角严选六品烧肉盛合」

每个套餐都包括迷你沙律、昆布汤、烧物、饭、饮料
烧物有:秋葵、牛油金菇、牛油本菇、牛油带子同埋石斑鱼
饭有:牛角饭、香葱温泉玉子饭、白饭
每样都系自选其中一款

我喜欢尖沙咀既牛角饭有埋温泉蛋,如果牛角Buffet就没有温泉蛋的

A餐「牛肋肉四品烧肉盛合」
牛肋肉肉质睇落去好好靓love 牛肋肉唔会太薄
食落去仲有油脂滋出来 好满足

B餐「牛角严选六品烧肉盛合」
依个餐可以食到不同部位:猪颈肉、豚肉、鸡腿肉、牛舌、肩脊肉、牛舌肠
一个套餐可以满足我多个愿望

总结:我觉得假日黎讲依个价钱都不算贵like 加上牛角肉质我认为一直都保持水准 个人觉得牛角既午市套餐抵食!!

感谢 Lamlamng

查看过牛角日本烧肉专门店的旅行者还看了

去过牛角日本烧肉专门店吗? 请分享你的经验!