香港
发布
收件箱
搜索

“新鲜刺身,优质用料”
乐寿司的点评

乐寿司
10/24周四
20:00
香港排名第246 (共13,964家美食)
菜系: 寿司, 日式料理
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2019年8月28日点评 通过移动设备发表

在友人的推介下,终于有机会来用餐。订位是选择了sushi counter,就算只是叫普通的寿司并盆,寿司都会逐件上。用料十分新鲜,师傅也会讲解每样鱼类。侍应服务非常之好,餐厅装潢也带有高贵气息。实在太好吃,于是我三天内来了两次!

感谢 Emily H

2019年8月8日点评

正所谓百日偷生一夜闲‍♂☺忙碌左成个星期终于可以放下假假抖下气☺虽然天气不似预期但难得只猪唔洗OT可以接只猪放工又食到早前朋友介绍我俩最爱既日本野亦无阻我俩既好心情一齐撑枱脚☺位于铜锣湾耀华街既乐寿司喺铜锣湾A出口经时代广场行过黎亦算方便呢度以Grand Style既日本餐厅风格除左有卡位让食客坐得舒服之外☺食客亦可以坐Bar枱边睇边食‍店员亦好热心体贴地招待气氛亦配搭高质素既日式料理

感谢 CHIUW61
2019年7月29日点评 通过移动设备发表

Kishoku 楽寿司在铜锣湾闹市,装潢很漂亮,我们坐的是寿司吧吧台,可以清楚看到寿司师傅制造寿司全过程,可谓一大视觉享受。
鱼生都很新鲜,在这个地段可谓价格合理。

感谢 Rain_Ynoteat
2019年7月27日点评 通过移动设备发表

铜锣湾呢一间寿司店, 系朋友介绍所以先去试下 ,果然冇介绍错,呢一间寿司好有水准, 我哋叫咗个九贯寿司套餐, 觉得物有所值。

先讲佢嘅装潢,私隐度十分之高,出咗䢂之后 有一道木门阻隔住,先可以行到入餐厅。 我哋拣咗寿司枱前面嘅位置坐,可以望到师父点样预备食材。

我哋 一开始首先食咗前菜, 同食咗个蒸蛋,蒸蛋有好多杂菌喺里面 蒸蛋亦都蒸到好滑。

每一样寿司嘅质素都好高 ,师傅做完每一件寿司会将佢放喺枱上面嘅石碟度,直接畀我哋品尝。 每一件寿司嘅味道都恰到好处,食材新鲜,而且师傅仲会将调味料加咗入寿司再畀我哋,唔会因为自己调味过度,破坏咗味道。

最后就系饮味噌汤,味噌汤味浓鲜甜。

甜品方面,有豆腐雪糕同红豆雪糕两种拣, 我同朋友各自叫咗一款,我品尝嘅系豆腐雪糕,感觉上雪糕又滑又香浓应该系自家制。

不过个人觉得呢一个餐, 可能只适合于比较细食嘅朋友,始终份量唔算大,九件寿司亦都比较细件, 所以男仔或者大食嘅朋友可能就会觉得唔够饱。

感谢 82,027
2019年7月4日点评 通过移动设备发表

忙左咁耐终于有时间黎到铜锣湾食「乐寿司」呢到既环境好靓好宽阔的位置 门面已经好靓 格调高雅 令到食客食得好舒服 师傅会问岩唔岩食 同客人交流师傅会将每一件寿司放系只碟到 我地再用筷子夹去自己只碟
首先是昆布玉子豆腐和杂锦沙律 豆腐好滑
所有寿司旧饭好细 个鱼生好大旧
镘鱼藻物 啫旺入面有旧镘鱼 下面有啲海藻 酸酸地的
第一件寿司: 北海道带子 带子好鲜甜而面上放左少少柚子皮
第二件寿司: 间白鱼 配上辛辣柚子皮 口感特别无惺味 而有弹性
第三件寿司: 淡老岛既岛池鱼 唔落soy souce已经好有味 口感柔软
第四件寿司: 活赤贝 较为爽口
第五件寿司: 金目鲷
第六件寿司: 甜虾 虾高 有层次
第七件寿司: 拖罗 入口即溶 肥瘦油脂刚刚好
第八件寿司: 海胆望起来鲜橙黄色 吃起上来好鲜甜 唔会话苦 紫菜亦好脆
最后还有一个迷你丼 海胆、三文鱼子同(花香味) 呑拿鱼蓉 三文鱼子好鲜甜 仲要系好肥美既海胆
套餐还有茶碗蒸同面豉汤 茶碗蒸既馅料好丰富蛋仲好嫩滑 最后仲有埋甜品 系豆腐同抹茶雪糕
环境、食物、服务都无得顶

感谢 floetsang

查看过乐寿司的旅行者还看了

去过乐寿司吗? 请分享你的经验!