“越南生牛河粉”
The Lotus的点评

The Lotus
香港排名第10,798 (共13,891家美食)
菜系: 泰国菜, 越南菜
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾

这间泰国越南餐厅很多人光顾,因为它的午餐相对抵食,几十元就有一个泰/越食物加一杯特饮。钟意食越南生牛河粉,几好味。

感谢 Emchem

2018年12月9日点评

中午1:00左右去人很少,座得舒服,食物还可以,但服务有点慢和乱,坐了超过五分钟也没人拿menu,服务唔太好,菜单问题唔识答~!

感谢 MingC622
2018年10月11日点评

左个海鲜冬阴功汤河,个卖相几吸引
材料都几多,有两只大青口&虾,好多鱿鱼,草菇,仲有半个蕃茄D虾&鱿鱼都好鲜甜
睇落个颜色好似好辣咁,食落原来唔会太辣,个汤都几够浓,酸酸辣辣,仲有浓浓嘅香茅味 好好食

感谢 Yannis W
2017年12月26日点评

依间泰越式餐厅lunch成日爆场,佢每个lunch set大约五六十,最大卖点系叫特饮(椰汁三色冰,龙眼冰)都唔洗加钱。小弟就钟意食猪颈肉捞檬,甜甜酸酸好开胃

感谢 poonchiulam
2016年7月25日点评

以前去食过,觉得它的火车头牛肉粉还可以,今次再去再点火车头牛肉粉,当火车头上枱时,外观已经跟以前不同,份量明显少了很多,吃下极不新鲜,细尝后感到牛肉有㸃怪味,不会再去下次

感谢 kimkimBB

去过The Lotus吗? 请分享你的经验!