我们不支持您使用的这种浏览器。Tripadvisor网站可能不能正常显示。我们支持以下浏览器:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“价钱合理”
2+2 café的点评

2+2 café
香港排名第1,657 (共15,894家美食)
周围地区: 新界
餐厅详细资料
周围地区: 新界
2021年3月10日点评

之前朋友黎食过, 话炸乳鸽好正, 趁今日day off 就黎试下。

点知黎到话原来今日无乳鸽,好失望。

生蠔细细只,每次每人限拎2只,即叫即开,够卫生。

鱼生都唔错,够新鲜。

热盘方面, 椒盐肉排好食,啖啖肉。

即叫即煮既蕃茄汤米粉都唔差, 贡丸同牛丸都弹牙。

甜品方面,燕窝蛋挞唔错,木瓜雪耳糖水够养生,可惜唔够热。 最好食系粟子蛋糕, 唔会太甜,推介。

最后以movenpick 既青柠雪葩作为呢餐既句号。

埋单每人$268不用加一,虽然唔算好多野食,质素亦普通,但以呢个价钱真系抵食既。

感谢 buniscat
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.hk 查看原文
撰写点评点评 (97)
旅行者评分
旅行者类型
时节
语言
  • 更多语言

1 - 5 条点评,共 97 条

2020年2月12日点评 通过移动设备发表

$288,主菜+半自助餐
自助bar有沙律,鱼生,生蠔,饮品,生果,甜品,雪糕
主菜有中式海南鸡饭,龙趸蒸饭,西式有羊扒,牛扒,意粉等。
我自己觉得秋葵沙律好食,我叫左牛排都不错,老公话羊都好食。
餐厅无咩人,感觉酒店刻意分开食客,不会挤迫,十分安全。

感谢 janet0wong
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.hk 查看原文
2019年9月17日点评 通过移动设备发表

沙田Royal Park Hotel 入面间餐厅2+2 Cafe 做紧龙虾,生蠔同埋鹅肝海鲜自助餐,认真小编好耐都未食过自助餐啦已经,睇到Instagram其他foodie介绍到咁天上有地下无咁,今次真系要识下佢究竟系龙与凤!
/
海鲜篇
小编真系好开心佢哋有提供即开美国生蠔,青口,海虾,松叶脚蟹,炙烧波士顿龙虾等等。值得一提系佢哋嘅生蠔,如果讲size唔会话好大只,属于比较爽口类型而且食落好清爽。波士顿龙虾主要有两种dressing俾大家拣,分别系鹅肝蛋黄酱&柚子蛋酱,小编就钟意后者啦小清新。其他海鲜都above average,唯一小小抱怨就系fiil蟹脚速度,快小小大家都可以食到鲜甜蟹脚啦。
/
前菜篇
日本特色冷面配上木鱼丝和紫菜,加埋小小冷面汁,如果唔系自助餐小编肯定啪10碗!另外佢哋仲有好多特色前菜,四川麻辣凉拌菜,各款自选沙拉等等!
/
熟食篇
小编终于食到一间餐厅嘅熟食类系有翻咁上下水准,伊云士牛仔肉,和牛肩胛柳,爱尔兰烩羊肉,四川水煮牛肉,即煮汤粉面,香煎鹅肝多士,海南鸡饭等等。大家一定要试下佢哋和牛肩胛柳,真系离晒谱好好味,真系肉嫩多汁。另外佢哋嘅海南鸡饭都几出色下,唔系乱咁讲经。当然唔少得寿司同刺身系列,真系写唔晒!
/
甜品篇
佢地嘅甜品种类真系多到吓鬼死人!而且卖相吸引到即使我饱到呕,都啪左好多件差啲爆肚入院!虽然佢哋唔claim佢地系芒果主题,但小编真系觉得大部分都系芒果口味,例如芒果糯米饭,芒果薄荷青柠蛋糕,焗芒果水蜜桃布甸,香槟燕窝芒果果冻!最特别佢哋有曲奇糯米糍!最有七款口味嘅movenpick!

感谢 hktrendfood
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文
2019年8月27日点评 通过移动设备发表

|| 单食雪糕够回本既平价自助午餐 ||

平时比较少入沙田觅食,不过呢日朝早要系呢边整野,搞掂后就顺便系度食个好耐无食既自助午餐☺️可能仲系暑假同做紧优惠既关系,就算系闲日,餐厅都几乎全满我地一行八人都未算多,隔离台有成二十几人添本身对呢个价既自助午餐无咩期望,但出到黎比预期中好,咁样又真心系抵既
·
▪️ 自助午餐价钱根据日子有所变动
·
星期一至五 大$348 小$228
星期六至日及公众假期 大$368 小$248
八月份优惠:大$198 小$168
·
头盘(7/10)
头盘有芝士同饼乾,但超级硬身唔推荐沙律有薯仔沙律,值得一提呢间既所有薯仔都够晒粉好正仲有自行配搭既沙律菜同沙律酱
·
冷盘(6.5/10)
有青口同埋海虾,但系青口唔够新鲜,肉质比较霉,入口亦都有沙,只系6/10,海虾就7/10不过不失,肉质尚算弹牙
·
刺身、寿司(7/10)
三文鱼、吞拿鱼、鲷鱼、希灵鱼,色泽味道都可以接受,入口无筋仲有杂锦刺身饭同寿司
·
汤类(7.5/10)
是日中汤系龙利叶南北杏苹果猪汤,几好饮都饮左几碗
·
热食(7/10)
烧味有叉烧、虽略咸但肉质嫩滑既海南鸡、带有姜黄同埋鸡味既油饭、自选配料既粉面、忌廉长通粉、充满奶香既滑身薯蓉、软腍既特级烧肉眼、烧鸡槌同香肠、带辣既泰式猪扒、咖喱鸡同印度薄脆等
·
甜品(7.5/10)
呢度出奇地有七至八款Movenpick雪糕口味8/10,味道有焦糖、法式焦糖炖蛋、枫糖合桃、士多啤梨、薄荷朱古力、朱古力、云呢拿雪糕控既我每次自助餐闲闲地都食六至八球,今次当然都唔例外,唔系讲笑剩系呢个都够我回本生果亦都唔错7.5/10,切粒既西瓜、菠萝、哈密瓜全部颇甜,够天然唔系糖水甜蛋糕会有提拉米苏、芝士饼、面包布甸等,亦有杯仔甜品例如朱古力泡芙、抹茶Oreo芝士、葡挞,仲有豆腐花、杏仁霜,不过呢啲相对唔系太吸引得6.5/10
·
饮品(7/10)
呢度有茶底,配有柠檬可以自行添加,同埋咖啡机冲既咖啡
·
整体评分(7/10)

2+2 Café (沙田)
地址:沙田白鹤汀街8号帝都酒店3楼 (沙田站A3出口)
营业时间:
星期一至日 06:00-23:00
#FoodieTWY沙田
#FoodieTWY香港
.
#hkig #hkfoodie #foodie #foodblogger #foodporn #foodlover #foodaholic #foodpics #foodstagram #instafood #topcitybiteshk #topcitybites #uhkfood #ufoodphoto #presslogicholiday #香港美食 #吃货 #相机食先 #一路食一路post

感谢 foodietwy
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文
2019年6月23日点评

餐厅供应自助餐为主,连接新城市广场。之前有来过吃自助晚餐,食物选择不多但我们觉得食物整体都好吃。旁边有一家小小的甜点柜台,可以单点甜点带走。最近就去试试布丁烧,有分原味和绿茶两种,店员建议冰著吃,但我最后放室温吃也不错。绿茶味道刚好,没有苦涩味,整个布丁比较结实,只是稍微有点腻。

感谢 Starryjayde
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.hk 查看原文

去过2+2 café吗? 请分享你的经验!

写点评 上传照片

业主:有什么想要和我们分享的吗?

拥有或管理这家酒店? 免费获取您的详情页以便回复点评、更新资料或者进行其他操作。

获取您的详情页
© 2022 TripAdvisor LLC 保留所有权利。

网站的此版本通常面向中文使用者,除非有针对其国家或地区的特定网站版本存在。 您可以使用下拉式菜单访问 Tripadvisor 网站面向特定国家或地区的其他版本。