香港迪士尼乐园

2021年6月29日的点评

体验日期:2020年7月
2021年3月25日的点评 通过移动设备发表

城堡终于完工啦
今次入园雪岚宝宝仲要自己拣咗条有唔同公主图案嘅裙著,衬返个城堡
雪岚宝宝都系唔敢玩小飞象,不过佢应承咗下次会试下玩,唔知几时爸爸会带我哋再去呢

感谢 tracymbyk
2021年3月18日的点评 通过移动设备发表

适合一家大细,年龄细都可以好好玩,有好多景点可以影相。我推介狮子王既表演,一个表演有齐火把杂技,空中丝带舞及歌舞表演。米奇魔法书房亦都系好岩小朋友睇既歌舞剧。

最新既城堡开放,但城堡旁既展馆更加吸引我。有好多模型展品,最紧要系室内有冷气。又有互动元素,岩哂小朋友同公主控。

机动游戏方面小朋友可以玩小小世界,系坐船既,游戏当中可以听到世界各地不同版本嘅世界真细小连同不同文化气息既木偶。

最近无左巡游,希望快啲有返就好啦~

感谢 YinyuY1
2021年3月18日的点评 通过移动设备发表

带小朋友去到呢个主题公园,都几多野啱玩,因为好多游乐设施都无高度限制,只要有大人陪同便可。我地上星期日去呢度,都唔算多人,每样设施排队等了约15-30mins就玩到,玩咗「小飞象旋转世界」、「疯帽子旋转杯」、「太空飞碟」、「蚁侠与黄蜂女:击战特攻!」、「小小世界」,我囝囝接近4岁,够102cm高,仲可玩埋「星战极速穿梭」添! 建议男孩子的话,可带佢地去主题园区-明日世界呢,游乐设施会比较刺激好玩,而且囝囝系Avengers fans,明日世界内的商店售卖多款Avengers玩具精品,睇到佢心心眼~haha

囝囝回家后已再问我几时可以再去乐园玩呢~~

感谢 siuyi33
2021年3月1日的点评 通过移动设备发表

之前因为疫情严重,一直关闭的迪士尼乐园终于重开了。这次特地在平日放假去玩,记得要一星期前预先在网站预约登记进场。

这次去有迪士尼角色和公主可以远距离合照,基本上大部份设施都有开,只是机动游戏有人数的限制,等候嘅时间较长。

感谢 chowsuky
2021年2月24日的点评 通过移动设备发表