经酒店官网预订三道菜的晚餐和早餐package, 因为补祝10周年纪念和预祝BB一岁生日,所以加多少少钱订海景房间,订房网站都有栏位询问订房用途我都如实填写。
到入住日子,可能我差唔多一点点已经到左酒店,lobby,冇乜人,好快已经可以办理入住手续,一位著西装的男士用亲切有礼详尽兼笑容满面(冇夸张) 为我办理手续并亲自带我上房(其后先发现原来系酒店FOM Andy,多谢您),入电梯后竟然去42楼(我只系订普通海景房乍),我同太太满以为只系一间楼层较高的房间,错晒,应该系酒店知道我地入住既目的而为我地特别准备的。
一开房门真系吓亲,虽然唔系套房,但房间可以摆野既地方已经放满各式各样的welcome amenities, 有果盘,果汁,香槟,曲奇,马卡龙,生日蛋糕,雪柜仲有鲜奶,同两块大曲奇兼朱古力唧唧酱玩写字,仲有防疫包和一个俾小朋友玩既小帐幕,我又唔系VIP仲要第一次黎住,呢啲嘢都唔系我要求酒店做的...以前去旅行当然想住一间既豪华又舒适的酒店,但价钱实在太贵我地呢啲普通市民真系未必负担得起,唔知好彩定不幸受疫情影响,各大酒店都推出价钱亲民的package, 令我都可以体验高级酒店的享受。
一开房门真系吓亲,虽然唔系套房,但房间可以摆野既地方已经放满各式各样的welcome amenities, 有果盘,果汁,香槟,曲奇,马卡龙,生日蛋糕,雪柜仲有鲜奶,同两块大曲奇兼朱古力唧唧酱玩写字,仲有防疫包和一个俾小朋友玩既小帐幕,我又唔系VIP仲要第一次黎住,呢啲嘢都唔系我要求酒店做的,睇得出酒店用左好多心机去准备惊喜俾我,全维港景落地玻璃窗仲画左个心写字,真系多谢您地,令我十分难忘。
晚餐三道菜唔好以为酒店出品一定又细兼唔饱肚,我已经买定野食但食完个餐真系饱到食唔落,酒店浴缸水压超级赞,放水浸浴超快唔使等好耐。
早餐喺45楼lounge, 好好食同环境舒适,仲可以出露台影相(个view好正)。
总括黎讲系一个物超所值的房间,令我毕生难忘,有机会必定再入住。更多
显示较少