我们不支持您使用的这种浏览器。Tripadvisor网站可能不能正常显示。我们支持以下浏览器:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
昂坪360缆车
今日开放: 上午9:00 - 下午6:30
保存
香港大屿山昂坪 360 缆车门票(可选底部全透明水晶车厢)
320

提前预订
每名成人
US$25.55
查看供应情况查看完整产品详情
  
Google
体验昂坪360缆车的方式
低至 US$655.23
更多信息
低至 US$604.83
更多信息
点评 (7,549)
筛选点评
7,549 条结果
旅行者评分
3,816
2,488
849
205
191
旅行者类型
时节
语言所有语言
更多语言
旅行者评分
3,816
2,488
849
205
191
查看来自旅行者的评论:
已选筛选条件
筛选条件
正在更新结果...
1 - 6 条点评,共 7,549 条
2023年11月28日的点评

缆车很美 很值得看 可以提前买票排队时间会少一些 宝莲禅寺里美食很好吃 爬山很舒服 秋冬季的香港很美
港珠澳大桥很美 大佛很好看 豆花很香甜
建议可以告知客户缆车等候时间。这样能够更加从容排队
很值得来的一个景点

体验日期:2023年11月
感谢 Companion47204569878
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。
Tripadvisor 中国会员
2023年10月1日的点评

体验日期:2023年10月
此点评为个人旅行者所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 或其合作伙伴的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。
2021年4月12日的点评

大半年前同细佬坐过 #水晶车厢 缆车之后,佢就念念不忘!成日都话要坐缆车!
琴日见天气几好,一于同佢去玩返转~ 超级幸运,去程同埋回程都唔使排队!! 水晶车厢最正就系可以360度睇风景,沿途真系风景如画,蓝天白云再加翠绿嘅树木,望到都觉得心旷神怡~
去到昂坪,我哋去咗大佛后面行山。#心经简林 前段都可以推 #BB车,系去到木柱嘅位置就推唔到车了~
行完心经简林,附近仲有 #树木研习径 同埋一条行上凤凰山嘅路。带住细佬,我哋梗系行简单嘅树木研习径啦~ 全长350米,好快就搞掂~
行完少少嘅山,出咗一身汗,我哋去返昂坪市集附近𠮶度食啲嘢,有好多档食豆腐花嘅小食店,$20碗豆腐花~

如果时间充足,仲可以喺昂坪搭车去 #大澳!下次要同埋Natalie 去埋大澳食地道小食!

感谢 Kitty N
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.hk 查看原文
2021年4月10日的点评 通过移动设备发表

寻日天气超好最啱出去郊游☀️🌈,于是我哋又出发去咗转东涌坐@昂坪 360 🚡,去到缆车站见到无乜人基本上直接埋counter已经可以买飞🎫,我哋本身预约咗水晶车厢来回票🎫,所以搞掂取飞就已经直接上车啦!
超爽!😁
出发前仲有位工作人员哥哥帮我哋影相📸️添!
.
🌞🌻寻日天气出奇咁干爽,所以坐水晶车厢好舒服😌,能见度又高,所以见到晒东涌嘅主要风影,机场🛫、港珠澳、行山径、山上嘅牛🐂 全部都睇得好清楚。⛰🏕🏖😎
.
去到昂坪市集有个 #寻蛋滋味360 🥚 活动至到4月11号咋,咁更系玩埋佢应下节😆,揾齐5只隐藏喺昂坪市集嘅复活蛋🥚就可以抽奖,礼物🎁有 酒店住宿、Switch 、缆车票 同其他小礼物,大哥哥竟然抽中咗 缆车飞🚡🤩,不过佢最想要 Switch 🤣!
.
向住集市另一头行就可以食埋山水豆腐花,再行多少少去埋心经简林都得,下次有时间的话我哋打算去行吓!
不过,今次选择咗去大澳食返个靓Tea.... 😊
.
.
.
#缆车 #昂坪市集 #山水豆腐花 #郊游好去处 #户外好去处
#放电好去处 #亲子好去处 #香港好去处 #亲子活动

感谢 threekids-gloria
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.hk 查看原文
2021年4月8日的点评

放假一家大小、有老有嫩👦🏻有乜地方好去? 我呢个假期就去咗昂坪360玩咗整整一日

我哋乘坐昂坪360水晶缆车,高居林下,饱览东涌美景,非常写意~ 到达咗昂坪市集,原来由而家到11/4复活节期间,昂坪市集举办咗「寻蛋滋味360」,昂坪市集变成为寻蛋乐园,只要成功揾到五只隐藏于不同角落嘅复活蛋图案,并完成指定任务,即可参加寻蛋任务大抽奖。我哋当然都有参加,扬细佬好兴奋周围去揾复活蛋,最后集整晒仲有礼物收,超爽

除咗复活节主题,同场加映,同恒香合办经典食物打咭专区。「蛋挞秋千」可坐在滑溜溜的蛋挞面 上拍照留念,玩味十足。「放大版恒香经典老婆饼盒」将恒香经典老婆饼盒放大100倍出现于眼前;「复活彩蛋打卡墙」墙上挂满可爱造型的特色糕点,当中少不了恒香 经典的皮蛋酥及色彩缤纷的复活蛋,单是看到已足以令人流口水!

适逢恒香老饼家100周年,昂坪360与恒香老饼 家联手策划了「恒香‧百年」展览馆,揉合插画、图文、实物、影像,以及展出 多件甚具纪念价值的怀旧珍藏品,再配 上互动及趣味元素,与你一同回味《恒 香老饼家》过去一百年嘅点滴,由即日至14/6
大家都千万唔好错过咁精彩嘅活动啦~

感谢 phoebeykw
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.hk 查看原文
2021年4月7日的点评

那有小孩唔钟意搭缆车🚡? 居高临下饱览美景,吹着海风,甚为写意💕 加上水晶车厢,脚下就是大海,视觉效果相当刺激好玩,上年带小朋友去过一次已成日话要Encore,今年趁复活节假期仲系凉凉地再去过~

已有心理准备假期会多人,点知又OK㖞!今次带埋婆婆一齐去当然再坐水晶车厢啦~两小一上车已劲兴奋🥰,尤其是乐上次来还是小Baby,今次识惊啦,又惊又兴奋好鬼可爱! 一望落去就系大海, 小朋友感觉非常好奇有趣呢~

复活节昂坪360仲有得玩「寻蛋滋味360」,买左缆车飞的🚡小朋友只要揾到五只隐藏的复活蛋图案,痴上自己篮蛋度,就可以抽奖啦! 奖品仲好丰富添🤩有酒店住宿+缆车门票、Switch等,可惜幸运之神不眷顾著佢地,只有大佛手机袋乙个😂,活动到4月11日,快d Plan下!仲有得玩呀!

玩完寻蛋顺道睇埋👉🏻 昂坪360 X 恒香「恒香‧百年」展览馆,只要于昂坪市集消费凭单就可以换飞啦!馆内劲多打卡位千其唔好错过~

1  感谢 poorrabbit
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.hk 查看原文
查看更多点评